Župan Radimir Čačić odao počast poginulim antifašistima kod Spomen kosturnice na groblju u Varaždinu

7.5.2021.
Župan Radimir Čačić odao počast poginulim antifašistima kod Spomen kosturnice na groblju u Varaždinu

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen kosturnice na  Gradskom groblju u Varaždinu obilježen je Dan pobjede nad fašizmom te Dan oslobođenja grada Varaždina i okolice, kao i Dan Europe, a vijenac je u ime Varaždinske županije  položio  župan Radimir Čačić u pratnji pripadnika Husarske garde.

Župan je tom prigodom istaknuo kako danas iskazujemo počast i pijetet svima onima koji su dali svoje živote u oslobođenju Varaždina i okolice.

- Poznati filozof Le Bon je rekao da rat kod svakog naroda vrlo snažno na površinu izbacuje vrline  koje taj narod ima, ali  i one najgore karakteristike. Upravo su ta dva pola kod našeg naroda bila vrlo naglašena u Drugom svjetskom ratu. Srećom i s ponosom možemo istaknuti kako su tada isplivale pozitivne vrline našeg naroda i bez obzira na nacionalnost, bili smo predvodnici u borbi protiv fašizma te smo dali snažan doprinos u pobjedi nad tom ideologijom zla –rekao je župan Čačić  te dodao kako su pozitivne vrijednosti antifašizma utkane u temelje slobodne Europe kojoj i mi pripadamo.

Galerija slika

Podkategorije

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće