Župan primio članove Kuburaške udruge Maruševec

30.7.2021.
Župan primio članove Kuburaške udruge Maruševec

U godini u kojoj obilježavaju petnaest godina svog osnutka i djelovanja, članovi Kuburaške udruge Maruševec posjetili su Županijsku palaču gdje ih je ugostio župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, a u pratnji članova udruge bio je i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša. Važno je istaknuti kako ova udruga svojim nastupima u zemlji i inozemstvu promovira svoju općinu, ali i cijelu Varaždinsku županiju pa su tako  ove godine članovi udruge nastupili i na 55. Đakovačkim vezovima, najvećem hrvatskom tradicionalnom festivalu koji njeguje i čuva tradicijsku baštinu.

Predsjednik udruge Marijan Fatiga zahvalio se županu na prijemu, dok je načelnik općine Mario Klapša naglasio kako u samoj općini djeluje veliki broj udruga i društava koje  su prepoznatljive po svome radu, aktivnostima i nastupima.

- Važno je čuvati kulturu i tradiciju naših krajeva, a upravo su ovakva društva najbolji primjer tog očuvanja. Županija se ponosi i podržava rad naših mnogobrojnih udruga i društava kojima u proteklom razdoblju nije bilo lako raditi i djelovati zbog pandemije izazvane koronavirusom. Bez obzira na to mi ćemo i nadalje podržavati i financirati njihove aktivnosti – rekao je župan Stričak.

Podkategorije

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće