Župan na 30-godišnjici odlaska naših policajaca u Vukovar

11.9.2021.
Župan na 30-godišnjici odlaska naših policajaca u Vukovar

U organizaciji podružnice Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora te varaždinske i međimurske policijske uprave u Varaždinu je obilježena 30-ta godišnjica od kako je 185 policajaca iz Čakovca, Varaždina, Ludbrega, Novog Marofa i Ivanca krenulo u obranu Vukovara.

Svečanom obilježavanju je uz visoke uzvanike prisustvovao i župan Anđelko Stričak i to kao u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.

--185 života, 185 stradavanja, 185 životnih sudbina. Nažalost, trebalo je proći 30 godina da im Varaždinska županija oda priznanje, a isto tako trebalo je proći 30 godina da varaždinski policajci dobe svoj spomenik – rekao je na značio je župan Stričak te pritom najavio kako će idući petak ispred zgrade Policijske uprave varaždinske biti otkriven spomenik za 37 poginulih i nestalih varaždinskih policajaca.
-To je naš dug prema njima, time im odajemo dužno poštovanje i zahvalnost - rekao je župan.

Svečanosti su prisustvovali i načelnik PU varaždinske Predrag Benčić, predstavnici grada Varaždina, saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski kao izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora te mnogi drugi.

Galerija slika

Podkategorije

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće