Zamjenica župana odala počast nevinim žrtvama holokausta

26.1.2022.
Zamjenica župana odala počast nevinim žrtvama holokausta

Povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, veleposlanik Države Izrael NJ.E. Ilan Mor odao je na Židovskom groblju u Varaždinu počast i poštovanje svim nedužnim i nevinim žrtvama holakausta. Položivši vijenac te zapalivši svijeću počast su odali  i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, gradonačelnik grada Varaždina dr.sc.Neven Bosilj, predstavnici Zajednice Udruga antifašističkih boraca i antifašista Varaždinske županije kao i nekolicina okupljenih građana.

Zamjenica župana naglasila je kako se zlo ovakvih razmjera nikada ne smije ponoviti.

-Svakodnevno se moramo oduprijeti diskriminaciji i isključivosti, jer sloboda, tolerancija i jednakost ne smiju nikada imati alternativu – naglasila je zamjenica župana Zagorec te istaknula kako je Židovsko groblje podsjetnik na ljude koji su ovdje živjeli, a kojima su oduzeti imovina te život.

-Upravo ovo groblje kao i  sinagoga koja predstavljaju trajno sjećanje na pripadnike Židovske zajednice koji su živjeli  u Varaždinu – zaključila je..

Veleposlanik Nj. E. g. Ilan Mor je u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta prethodno održao predavanje maturantima Prve gimnazije Varaždin koja sudjeluje u projektu „Znanjem protiv mržnje“. Nakon prigodnog predavanja organizirano je zajedničko fotografiranje veleposlanika, gradonačelnika i zamjenice župana te ravnateljice škole kao podrška kampanji Svjetskog židovskog kongresa #We Remember

Galerija slika

Podkategorije

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće