Uskoro kreće projekt „Uspješno roditeljstvo – sretno dijete“

16.9.2021.
Uskoro kreće projekt „Uspješno roditeljstvo – sretno dijete“

Škola za roditelje djece s teškoćama u razvoju, telefon psihološke podrške i pomoći, kao i terapija smijehom, dio je aktivnosti koje će biti provedene na području Varaždinske županije u sklopu projekta „Uspješno roditeljstvo – sretno dijete“. Riječ je o projektu koji varaždinska Udruga savjetovališta „Uz tebe sam“ provodi u partnerstvu s udrugom Forma Viva iz Zagreba, a suradnici su Varaždinska županija, Radio Novi Marof i Centar za socijalnu skrb Varaždin.

Uoči početka brojnih projektnih aktivnosti, u Županijskoj je palači održan radni sastanak zamjenice župana Silvije Zagorec i suradnika s predsjednicom udruge Marinom Kerešom i dopredsjednicom Dijanom Petek.

Cilj projekta je roditeljima djece s teškoćama u razvoju pružiti psihosocijalnu pomoć u doba pandemije koronavirusa, educirati ih kroz program podrške poticajnom roditeljstvu i osnažiti ih kroz Klub smijeha, kroz inovativan način nošenja s negativnim emocijama. Uz to, projektom, za čiju je provedbu Udruga ostvarila potporu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu od 80.000,00 kuna, želi se podići javna svijest o ulozi obitelji i potrebama roditelja djece s teškoćama u razvoju.

Prve radionice počinju krajem ovoga mjeseca, a projekt će se provoditi sljedećih 12 mjeseci  na području Varaždinske županije i Grada Varaždin, a fokusiran je na roditelje djece s teškoćama u razvoju.

Prijave za sudjelovanje se primaju do 25. rujna, a detalje o projektu, raspored i kako se prijaviti možete pronaći na https://www.uztebesam.hr/zapocinje-projekt-uspjesno.../ , a ovdje pogledajte prigodan video.

Galerija slika

Podkategorije

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće