U Vidovcu održano 15. Županijsko natjecanje orača 

23.7.2021.
U Vidovcu održano 15. Županijsko natjecanje orača 

Danas je u organizaciji Udruge za organizaciju natjecanja orača Varaždinske županije na parceli tvrtke Cipro u Vidovcu održano 15. Županijsko natjecanje orača kojem je uz članove udruge te mnogobrojne poljoprivrednike i vlasnike OPG-ova prisustvovao i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj  Varaždinske županije dr.sc. Dragutin Vincek koji je naglasio kako je cilj ovog natjecanja edukacija, opuštanje, zabava, druženje te razmjena iskustva.

Postoje određena pravila kako treba zemlju orati. Ovo natjecanje je popularizacija svega toga i drago mi je da se održava već petnaestu godinu zaredom  - rekao je pročelnik Vincek.

I ove se godine natjecanje orača provodilo u dvije kategorije – plugovi premetnjaci i i plugovi ravnjaci, a ove je godine bilo prijavljeno ukupno osam orača.

Ispred Ministarstva poljoprivrede natjecanju je nazočila i  ravnateljica Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva  Jelena Đugum koja je naglasila kako već dugi niz godina Ministarstvo poljoprivrede , ali i  nekadašnja Savjetodavna služba aktivno sudjeluju u promociji poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja. 

Nakon održanog natjecanja u oranju proglašeni su najbolji orači Varaždinske županije, a prvo mjesto u kategoriji – plugovi premetnjaci osvojio je Dario Pocedulić , dok je Krunoslav Mužic osvojio prvo mjesto u kategoriji -plugovi ravnjaci.  

Galerija slika

Podkategorije

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće