U okviru Erasmus+ projekta European Wonders of Geography učenici i njihovi profesori iz Njemačke, Španjolske, Italije i Hrvatske, obišli Županijsku palaču

25.5.2023.
U okviru Erasmus+ projekta European Wonders of Geography učenici i njihovi profesori iz Njemačke, Španjolske, Italije  i Hrvatske, obišli Županijsku palaču

Osnovna škola Sračinec sudionik je Erasmus + projekta naziva European Wonders of Geography , a osim škole iz Sračinca u ovome zanimljivom projektu u kojeg je uključeno oko sto učenika i preko dvadeset učitelja sudjeluju i Gesamtschule Battenberg iz Njemačke, škola Vitaliano Brancati iz Italije i Ies Sierra De Gador iz Španjolske.

Sam projekt nastao je iz želje koordinatora škola sudionika iz Hrvatske, Italije, Njemačke i Španjolske da sa svojim učenicima na kreativan i jedinstven način podijele prirodne ljepote Europe. Projekt ima nekoliko glavnih ciljeva koji se provlače kroz sve planirane aktivnosti, a to su usavršavanje digitalnih i društvenih te jezičnih kompetencija, implementaciju novih inovativnih pristupa podučavanju, bolje razumijevanje svijeta prirode, timski rad te internacionalizacija škola.

U okviru boravka u Osnovnoj školi Sračinec te između aktivnosti koje se provode svi sudionici posjetili su Županijsku palaču u kojoj ih je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr.sc. Miroslav Huđek upoznao s poviješću Županije, ali i projektima koji se provode na području obrazovanja.

- Želim pohvaliti Osnovnu školu Sračinec koja sudjeluje u nizu sličnih projekata jer se sudjelovanjem u takvim međunarodnim projektima upoznaju različite države, njihove kulture i posebnosti. Mnogo toga se može naučiti, ali i stvoriti nova poznanstva te prijateljstva koja traju za cijeli život – rekao je pročelnik Huđek.

Uz sudionike projekta obilasku Županijske palače pridružila se i ravnateljica Osnovne škole Sračinec Lidija Valec, a ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 115.230,00 Eura.

Galerija slika

Podkategorije

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće