Prezentacijom OPG-ova ispred Županijske palače završilo obilježavanje Dana Varaždinske županije

11.9.2021.
Prezentacijom OPG-ova ispred Županijske palače završilo obilježavanje Dana Varaždinske županije

Obilježavanje Dana Varaždinske županije završilo je danas prezentacijom OPG-ova s područja Varaždinske županije ispred Županijske palače pa su tako građani mogli degustirati te kupiti trnovečku makovnjaču, Ludbreški hren, varaždinsko zelje, Ludbreški med te ostale domaće proizvode.

Izlagače su obišli i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, njegova zamjenica Silvija Zagorec, predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić te pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj dr.sc. Dragutin Vincek.

Zamjenica župana je naglasila kako ovom prezentacijom završava službeno obilježavanje Dana Varaždinske županije.

-Prezentacijom OPG-ova ispred Županijske  palače završavamo obilježavanje Dana Županije i svi izlagači koji su danas ovdje su čuvari tradicije i mirisa naše županije i zahvalni smo im što svoje znanje prenose na mlađe generacije. Mi ćemo kao Županija i dalje intenzivno raditi na prepoznatljivosti i brendiranju naših proizvoda –rekla je zamjenica župana.

Pročelnik upravnog odjela za poljoprivredu Dragutin Vincek izjavio je kako su povodom Dana županije ciljano pozvali OPG-ove za zaštićenim proizvodima što je promocija varaždinske kulture i tradicije.

- Radi se o udrugama ili OPG-ovima koji su na tržištu prepoznatljivi po svojim proizvodima. Ono što smo danas htjeli pokazati je županija u malom. Imamo puno zaštićenih i tradicionalnih proizvoda, puno udruga koje se bave očuvanjem tradicije i htjeli smo s nekoliko OPG-a i udruga pozvati žitelje Varaždinske županije kada kupuju ili razmišljaju o proizvodu da ipak vode brigu o tome da to bude domaće i lokalno - istaknuo je Dragutin Vincek. Atmosferu su upotpunili i tamburaši izvodeći popularne tamburaške i druga melodije.

Podkategorije

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće