Obilježena trideseta obljetnica osnivanja 104. brigade

8.5.2021.
Obilježena trideseta obljetnica osnivanja 104. brigade

Kod spomen obilježja poginulim braniteljima – pripadnicima 104. brigade Hrvatske vojske na varaždinskom Gradskom groblju, obilježena je  trideseta  obljetnica osnivanja brigade, a tom prilikom položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Uz izaslanika Predsjednika RH brigadnog generala Mladena Mikolčevića, saborskog zastupnika Anđelka Stričaka, ravnatelja Uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć Ministarstva branitelja  Dinka Tandaru, predstavnike grada Varaždina te članove Udruge pripadnika 104. brigade kao i ostalih udruga branitelja počast te poštovanje poginulim pripadnicima brigade je odao i župan Varaždinske županije Radimir Čačić.

- Osobno jako dobro poznajem put 104. brigade od osnivanja pa sve do njihovih borbenih aktivnosti, istaknuli su se u oslobođenju Varaždina, a s njima sam bio i na području Zapadne Slavonije. Danas je i s nama  prisutan jedan broj ljudi koji su tada izravno sudjelovali u svim tim operacijama, a brojka od dvanaest tisuća ljudi  koji su prošli kroz ovu brigadu govori o velikom patriotizmu i domoljublju naših građana. U obrani suvereniteta Republike Hrvatske živote  je dalo trideset pripadnika brigade i njima odajemo trajnu zahvalnost i pijetet- rekao je župan Čačić.

Na minutu šutnje za poginule i preminule pripadnike 104. brigade pozvao je  stožerni brigadir u miru  Vjeran Rožić, dok je pukovnik u miru Ivan Rukljić, inače ratni zapovjednik brigade održao kraći govor.

Obilježavanje je završilo zajedničkom molitvom koju je predvodio velečasni Ivica Horvat.

Galerija slika

Podkategorije

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće