I Varaždinska županija na Europskom tjednu regija i gradova

11.10.2021.
I Varaždinska županija na Europskom tjednu regija i gradova

Danas počinje 19. izdanje Europskog tjedna regija i gradova koje će trajati  do 14. listopada 2021. godine, a zbog epidemiološke situacije održat će se u online izdanju. Radi se o najvećem godišnjem događaju posvećenom regionalnoj politici koji se svake godine održava u Bruxellesu.

S vremenom je to događanje preraslo u jedinstvenu platformu za komunikaciju i umrežavanje koja okuplja regije i gradove iz cijele Europe, uključujući njihove političke predstavnike, dužnosnike, stručnjake, novinare i predstavnike akademske zajednice.

Teme ovogodišnjeg izdanja su zelena tranzicija, kohezija, digitalna tranzicija i uključivanje građana za inkluzivan, participativan i pravedan oporavak

Ovogodišnji program pod nazivom “Zajedno za oporavak” usmjeren je na sposobnost Europske unije, nacionalnih i regionalnih vlasti da podrže europske građane i njihove lokalne zajednice praktičnim mjerama i javnim politikama usmjerenim na ulaganje u pravedniju, zeleniju i digitalniju budućnost.

U naredna četiri dana održat će se više od  300 radionica, panela i drugih događaja, koji će okupiti gotovo 850 govornika iz EU, ali i država koje nisu članice EU.   Pored toga, pripremljeno je 365 sati interaktivnih konferencija, više od 100 video isječaka te 30 štandova putem kojih će biti predstavljenih konkretni projekti i iskustva. 

Varaždinska županija na Europskom tjednu regija i gradova ove godine sudjeluje u panelu na temu „Građani grade budućnost Europe“.  Regionalno partnerstvo ovog događaja čine Košice samopravni kraj, Donja Austrija, Murcia, Sicilija i Trnavski samoupravni kraj, kao voditelj ovog Partnerstva. Događaj će se održati 12. listopada od 16:30 do 18:00 sati, a Varaždinska županija predstavit će prednosti korištenja EU fondova kroz projekt „Zajedno za koheziju: ujedinimo se!“, koji je financirala Glavna uprava za regionalnu i urbanu politiku Europske komisije, a u kojem je Vodeći partner bila Skupština europskih regija. Cilj projekta bio je upravo promoviranje kohezijske politike.

Sve informacije dostupne su na poveznici:

https://europa.eu/regions-and-cities/

Galerija slika

Podkategorije

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće