Poljoprivreda

Varaždinska županija tijekom ožujka objavljuje Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi (de minimis) na području Varaždinske županije za tekuću godinu i to za sljedeća ulaganja u poljoprivredi:

MJERA 1. Okrupnjavanje i povećanje poljoprivrednog zemljišta

MJERA 2. Analiza poljoprivrednog zemljišta

MJERA 3. Očuvanje tradicionalnih proizvoda, obrta i usluga

MJERA 4. Cjeloživotno obrazovanje

MJERA 5. Podizanje trajnih nasada

MJERA 6. Nabava i postavljanje sustava za navodnjavanje

MJERA 7. Nabava i postavljanje sustava za zaštitu od tuče

MJERA 8. Nabava novih ili modernizacija postojećih plastenika ili staklenika

MJERA 9. Usklađivanje proizvoda i usluga s potrebama tržišta

MJERA 10. Ekološka proizvodnja

MJERA 12. Zadružno poduzetništvo

MJERA 14. Održiva poljoprivredna proizvodnja

Korisnici potpore

Korisnik potpore je „jedan poduzetnik“ - poljoprivredno gospodarstvo upisano u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava koje ima sjedište odnosno prebivalište kao i poljoprivredne površine na području Varaždinske županije. Poljoprivrednim gospodarstvom podrazumijevaju se obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), obrti, trgovačka društva i zadruge registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti.

Potrebna dokumentacija

Podnositelj zahtjeva za dodjelu potpore treba dostaviti sljedeću dokumentaciju: ispunjeni prijavni obrazac; dokaz o upisu prijavitelja u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava; zahtjev za potporu za tekuću godinu, potvrdu o poreznom statusu; izvadak iz odgovarajućeg registra u koji je prijavitelj upisan; preslike računa ili druge vjerodostojne dokumentacije; dokaze o pravnom osnovu korištenja poljoprivrednog zemljišta; ovisno o uvjetima za svaku pojedinu mjeru iz Javnog poziva. Prijavitelj prijavi za dodjelu potpore prilaže i izjavu s podacima o svim prijavitelju dodijeljenim potporama male vrijednosti (de minimis) u području poljoprivrede, dodijeljenih mu iz drugih izvora, u tekućoj i prethodne dvije proračunske godine.

Način podnošenja zahtjeva

Zahtjev se podnosi na posebnom obrascu za svaku pojedinu mjeru, a isti se mogu dobiti u Upravnom odijelu za poljoprivredu i ruralni razvoj Varaždinske županije ili na web stranici www.varazdinska-zupanija.hr. Zahtjev sa traženom dokumentacijom dostavlja se na adresu: Varaždinska županija, Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj, Franjevački trg 7, 42000 Varaždin, sa naznakom «Potpore u poljoprivredi – za javni poziv».

Radno vrijeme

Uredovno radno vrijeme je ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom od 7.30 do 15.30 sati, utorkom od 7:00 do 17:00 sati te petkom od 7:00 do 13:00 sati.

Kontakt:

Jasna Vresk, bacc.ing.agr
Tanja Banfić, struč.spec.ing.agr.
Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj
T: +385 42 390 580, 042 390 582
E: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
E: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Varaždinska županija
Franjevački trg 7
42000 Varaždin

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće