Službeni internet portal Varaždinska županija

Zamjenici župana

Alen Kišić

Telefon: 042/390-507
Fax: 042/390-578
E-mail: alen.kisic@vzz.hr
W: www.alenkisic.eu
Adresa: Franjevački trg 7, Varaždin

Alen Kišić rođen je 1977. godine u Varaždinu gdje i živi. Djetinjstvo, te školske i studentske dane proveo je u Svetom Đurđu i Ludbregu. Osnovnu školu je završio u Ludbregu, gimnaziju u Varaždinu (dva razreda) i Koprivnici.

Diplomirao je na dva fakulteta – ekonomiju poduzetništva na Veleučilištu Vern (bacc.oec.), te novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti (dipl.nov.), oboje u Zagrebu. Poslijediplomski specijalistički studij (tzv. specijalistički magisterij) završio je na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, smjer Menadžment poslovnih sustava, stekavši titulu sveučilišnog specijalista ekonomije (univ.spec.oec.). Uz bogato formalno obrazovanje završio je brojna stručna usavršavanja od kojih vrijedi izdvojiti program Londonske škole za odnose s javnošću (LSPR), i program Političke akademije njemačke zaklade Friedrich Ebert Stiftung i Zaklade Novo društvo. Govori engleski jezik.

Poslovnu karijeru započeo je u Podravki d.d., Koprivnica u kojoj je vrlo brzo prošao put od pripravnika do pomoćnika direktora Sektora za korporativne komunikacije. Iz Podravke prelazi u METRO Cash&Carry gdje je bio direktor Korporativnih komunikacija za jugoistočnu Europu. Iz osobnih razloga vratio se u Ludbreg i radio je kao direktor prodaje i marketinga ludbreške tvrtke Dulex, te izvršni direktor tvrtke Sizim iz Velikog Otoka. Također, radio je i kao savjetnik predsjednika Uprave tvrtke TEAM d.d. iz Čakovca. Kao student bio je novinar dopisnik Večernjeg lista s područja ludbreške regije.

Paralelno s poslovnom i političkom karijerom radi i kao profesor – predavač na području odnosa s javnošću.  Od 2014. godine izabran je u nastavno zvanje predavača veleučilišta i visokih škola s područja društvenih znanosti, polja informacijskih i komunikacijskih znanosti, grane odnosa s javnošću. Duži niz godina predaje na Veleučilištu Vern, smjer 'Upravljanje poslovnim komunikacijama' na kolegiju Interna komunikacija u svojstvu predavača vježbi, i povremeno na Poslovnom učilištu Filaks gdje predaje module Interna komunikacija i Krizna komunikacija. Uz to, certificirani je predavač Londonske škole za odnose s javnošću gdje je i bio predavač nekoliko godina u hrvatskoj podružnici. Bio je predavač na 8. PRO PR kongresu profesionalaca u odnosima s javnošću s područja jugoistočne Europe. Dvostruki je dobitnik nagrade dekana Veleučilišta Vern za najboljeg studenta.

Za predsjednika Gradske organizacije SDP-a Varaždina izabran je u travnju 2016.godine. Od 2013. godine potpredsjednik je Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije, a od 2016. član Glavnog odbora SDP-a Hrvatske. Član je Savjeta veleučilišta VERN'.  Od 2012. godine odlukom Vlade RH bio je imenovan u Nadzorni odbor Croatia banke d.d., Zagreb, iz koje se povlači nakon što je na lokalnim izborima 2.6.2013. izabran za zamjenika župana Varaždinske županije.

Kao zamjenik župana koji pokriva tzv. društvene djelatnosti uz redovni posao po funkciji je i predsjednik Vijeća za prevenciju Varaždinske županije, načelnik županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje, predsjednik županijskog Povjerenstva za rješavanje pitanja Roma te zamjenik predsjednika Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga u županiji. Odlukom Županijske skupštine od 2014. godine imenovan je upraviteljem Zaklade za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“.

Otac sam dvoje djece – sin Niko je rođen 2007.godine, a kćer Tena 2010. Obožavam sport, posebice nogomet i rukomet koji sam dvadesetak godina aktivno igrao u klubovima u Varaždinu, Koprivnici i Ludbregu.

 

Alan Košić

Telefon: 042/390-503
Fax: 042/390-578
E-mail: alan.kosic@vzz.hr 
Adresa: Franjevački trg 7, Varaždin

Projekti