Službeni internet portal Varaždinska županija

Započela deseta po redu kampanja „Odaberi svoju školu“

OBJAVLJENO 25.04.2017.

Zamjenik župana Alen Kišić: „ Varaždinska županija prednjači u razvoju obrazovanja“

Sportska dvorana u Novom Marofu bila je domaćin službenog početka desete po redu kampanje „Odaberi svoju školu“ u organizaciji Varaždinske županije. Izrazito veliki broj učenika osmih razreda je dobilo sve potrebne informacije o načinu upisa te mogućnostima srednjoškolskog obrazovanja.

Početku kampanje su prisustvovali i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić te gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač.

Zamjenik župana Kišić obratio se učenicima i njihovim roditeljima te naznačio važnost pravovaljanog izbora budućeg zanimanja.

- Pred vama, dragi učenici je jedan od ključnih trenutaka u životu.  Važno je da upišete željenu školu kako biste mogli i nadalje razvijati svoje sposobnosti te kako biste nakon završetka kvalitetnog srednjoškolskog obrazovanja krenuli dalje na fakultete ili pronašli posao. A Vama poštovani roditelji, želim da i nadalje budete čvrsta podrška svojoj djeci  u nastavku školovanja. Posebno nam je drago što u naše srednje škole dolaze i učenici iz drugih županija, što znači da imamo kvalitetne nastavnike, ali i dobro opremljene prostore u kojima se održava nastava. Varaždinska županija ulaže veliki dio financijskih sredstava u razvoj obrazovanja  - naglasio je zamjenik župana te zaželio učenicima puno sreće u nastavku školovanja.

Nakon riječi zamjenika župana, uslijedilo je kratko predstavljanje programa svake srednje škole te partnera na projektu. Na kraju predstavljanja, učenici i njihovi roditelji imali su priliku postaviti sva dodatna pitanja predstavnicima škola, a svaki učenik dobio je i prigodnu brošuru „Odaberi svoju školu“ kao svojevrstan vodič po školama Varaždinske županije koji sadrži sve informacije o postojećim srednjim školama, strukama i zanimanjima, ali i o mogućnostima kasnijeg zapošljavanja.

Napomenimo kako je broj učenika koji završavaju osme razrede na području Varaždinske županije ukupno 1685, a broj upisnih mjesta je 2075. 

NAJČITANIJE NOVOSTI