Službeni internet portal Varaždinska županija

Uspješno završena kampanja „Odaberi svoju školu“

OBJAVLJENO 21.03.2015.

Predstavljanjem svih javnih i privatnih srednjih škola u Varaždinskoj županiji učenicima osmih razreda koji pohađaju Osnovne škole u Varaždinu  sinoć je završena  kampanja "Odaberi svoju školu" koju zajedno s partnerima provodi Varaždinska županija.
 
Njome su se, već osmu godinu zaredom, svim učenicima osmih razreda i njihovim roditeljima na jednome mjestu, predstavile sve srednje škole, nudeći učenicima odgovore na sva njihova pitanja o programima, dodatnim aktivnostima, mogućnostima daljnjeg školovanja i perspektivama na tržištu rada.

Završnom danu kampanje u Drugoj gimnaziji nazočili su zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić i predsjednik gradskog vijeća Josip Hehet. Zamjenik župana je izrazio zadovoljstvo odrađenom kampanjom koja je privukla veliki broj učenika i njihovih roditelja.
- I ova osma zaredom kampanja „Odaberi svoju školu“ pokazala se kao pun pogodak Varaždinske županije i njenih partnera pri pomoći učenicima osmih razreda kod odabira svoje srednje škole, ali i svojeg smjera u srednjoj školi. Taj je odabir jedna od bitnih prekretnica u životu i zato nas veseli da smo kroz 10 javnih predstavljanja svih škola i partnera akcije obišli cijelu Varaždinsku županiju i bili s kompletnom ponudom škola na nekoliko kilometara od svakog od 1833 učenika u našoj županiji koji završavaju osmi razred. Na taj način sigurno ćemo olakšati učenicima, ali i roditeljima, tu prekretnicu, a vrlo velik interes i posjećenost ove kampanje koja je jedinstvena u Hrvatskoj pokazuje da je to dobar put. Dobra je stvar i da su uz nas i škole u projektu vrlo aktivni partneri i Zavod za zapošljavanje, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora te da odmah pri odabiru srednjih škola upućujemo mlade ljude prema obrazovnim programima koji kasnije osiguravaju lakše zapošljavanje – istaknuo je zamjenik župana Alen Kišić rekavši kako je ukupno na svim kampanjama bilo prisutno preko 3500 učenika i roditelja.

Varaždinski osmaši su nakon prezentacije nastavnih programa srednjih škola, ostali u razgovoru s ravnateljima srednjih škola te i na taj način dobili niz vrijednih informacija o nastavku daljnjeg školovanja.

Predstavljanju srednjih škola varaždinskim osmašima i njihovim roditeljima prisustvovao je i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije mr.sc. Miroslav Huđek.

NAJČITANIJE NOVOSTI