Službeni internet portal Varaždinska županija

Varaždinska županija i Grad Varaždin predstavili se u Beču

OBJAVLJENO 26.06.2014.

Diplomatskim prijemom u okviru kojeg su nastupili članovi Varaždinskog tamburaškog orkestra u glasovitom Bečkom Kursalonu održana je proslava Dana državnosti i Oružanih snaga Republike Hrvatske. Proslavu su organizirali Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Austriji i Koncertni ured Varaždin uz pokroviteljstvo Varaždinske županije i Grada Varaždina.

Prije samog koncerta prisutne je pozdravio  hrvatski veleposlanik u Austriji NJ.E. Gordan Bakota, a zatim su koncert u trajanju od pola sata izveli članovi Varaždinskog tamburaškog orkestra, te su zaradili gromoglasni pljesak do posljednjeg mjesta ispunjene koncertne dvorane Kursalona.

Nakon toga varaždinski jazz sastav Kajtebriga trio s Hanom Hegedušić zabavljao je uzvanike koji su uživali u vrhunskoj ponudi  raznih vina naših vinogradara.

Svečanom događaju prisustvovali su i župan Varaždinske županije Predrag Štromar, gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš, zamjenik župana Alen Kišić, savjetnica za kulturu u Hrvatskom veleposlanstvu u Austriji dr.sc. Zdenka Weber te veliki broj veleposlanika različitih zemalja.

Župan Štromar je naglasio važnost organizacije ovakvih događaja:

- Ova svečanost je izvrsna prilika za promociju Varaždinske županije i Grada Varaždina jer mi zaista imamo mnogo toga za pokazati i ponuditi. Poznato je da veliki broj austrijskih državljana posjećuje Hrvatsku i želja nam je da osim jadranske obale dođu u naš kraj koji obiluje mnogim potencijalima - naglasio je župan te dodao kako Austriju i Varaždinsku županiju povezuje barokna glazba i kultura, ali i  bogata povijest.

Važno je istaknuti kako je desetak varaždinskih tvrtki predstavilo svoje proizvode i usluge, a bila je predstavljena i turistička ponuda grada i županije.

 

 

 

NAJČITANIJE NOVOSTI

Ova svečanost je izvrsna prilika za promociju Varaždinske županije i Grada Varaždina jer mi zaista imamo mnogo toga za pokazati i ponuditi.

župan Predrag Štromar