Službeni internet portal Varaždinska županija

Prijem župana Radimira Čačića za medijske djelatnike

OBJAVLJENO 08.01.2021.

U atriju Županijske palače je župan Radimir Čačić sa zamjenikom Robertom Vugrinom, savjetnicom i saborskom zastupnicom Natalijom Martinčević te savjetnicom za pripremu razvojnih i projektnih strategija u društvenoj djelatnosti Zdravkom Grđan u petak, 8. siječnja, priredio tradicionalni prijem za djelatnike medijskih kuća, koji je održan sukladno epidemiološkim mjerama.  

- U ovu 2021. godinu ušli smo s nadom i optimizmom, a nakon što su u protekloj godini zajedništvo, empatija i ljudskost bile temeljne odrednice svih nas. Duboko smo svjesni da je u vremenima kriza za svakog čovjeka najvažnija nada, a temelj za nadu je funkcioniranje i djelotvornost institucija, koliko god podcjenjivali njihov utjecaj. Vi djelatnici medijskih kuća ste bili svjedoci kolika su očekivanja imali građani od ljudi koji su vodili institucije tijekom krize. Komunikacija između institucija i građana, taj prijenos razloga za nadu i stvaranje povjerenja, u ogromnoj je mjeri ovisio o vama medijima, o vašoj profesionalnosti, objektivnosti, dobronamjernosti. Više nego ikad je profesionalno i ljudsko poštenje u medijima dolazilo do izražaja – rekao je župan Čačić. 

Podsjetio je da se Varaždinska županija spletom neželjenih okolnosti našla pod lupom hrvatske, čak i europske javnosti nakon što je 15-ak dana bila najgora regija u Europi po broju novih slučajeva zaraze koronavirusa u tjedan dana na 100.000 stanovnika. 

- Ovog trenutka možemo doista s ponosom, ali i sa srećom reći da smo odgovorili na taj ogroman izazov. Naš Stožer je djelovao zajedno sa svim institucijama, snažno i kvalitetno. U jednom trenutku je preuzeo o odgovornost koju nitko drugi u Hrvatskoj tada nije želio preuzeti. Mogli smo „zabiti glavu u pijesak“ i čekati da netko drugi donese odluke. Odredili smo ključni set mjera koji se primarno temeljio na zatvaranju ugostiteljstva, a za ovu županiju i za zemlju u cjelini je dobro što je naš smjer prihvatila cijela Hrvatska te ga do danas slijedi. Mjere nismo određivali slučajno i napamet, nego nakon ozbiljnih analiza i konzultacija, s uvidom u europske, pa i svjetske odluke koje su do tada bile donošene. Ponosni smo što smo cijeloj zemlji pokazali smjer, drago nam je da je to prepoznato i prihvaćeno – istaknuo je Čačić.

Napomenuo je da još nije trenutak za popuštanje mjera. - U Općoj bolnici Varaždin smo s 278 bolesnika na kisiku došli na njih 168. Sada Covid-bolesnike zadržavamo u rubnim bolnica kako bismo rasteretili centralnu bolnicu u Varaždinu. Izdržimo još malo. Tijekom veljače ćemo putem cijepljenja zaštititi najosjetljiviji dio populacije u Varaždinskoj županiji i Hrvatskoj, tako da smo sigurni da imamo svjetlo na kraju tunela – poručio je župan.

Varaždinska županija kao institucija je 2020. završila sa suficitom. - Svi naši projekti su realizirani i u realizaciji, nijedan nije stao, niti će stati. Zadržali smo istu ambiciju, da budemo predvodnik u povlačenju EU sredstava, kao što smo bili zadnje tri godine, i to za projekte koje mi osmišljavamo, plaćamo i za koje odgovaramo. Nova EU lisnica je fantastična i pred nama su velike šanse koje moramo iskoristiti – napomenuo je. 

- Bez vas medijskih djelatnika nećemo moći kvalitetno funkcionirati, nećemo moći kvalitetno prenijeti naše poruke, ideje i poziv na suradnju svakom našem građaninu. Uopće ne sumnjam da ćemo i nadalje imati profesionalni, kvalitetan i dobronamjeran odnos. Svako dobro želim vama i vašim obiteljima – poželio je župan Čačić.

NAJČITANIJE NOVOSTI