Službeni internet portal Varaždinska županija

Ovogodišnji Svečani bal pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije

OBJAVLJENO 03.01.2020.

Svečani bal Varaždinske županije koji će se održati 24. siječnja ove godine u HNK  u Varaždinu biti će održani pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. Traženo pokroviteljstvo predstavlja potvrdu visoke kvalitete i značaja samoga bala za Varaždinsku županiju, ali i cijelu Hrvatsku.

Republika Hrvatska preuzela je šestomjesečno rotirajuće predsjedanje Europskom Unijom,  a predsjedanje je za svaku državu članicu iznimno važna uloga, koja donosi brojne izazove, ali i prilike – kako za državu članicu, tako i za njezinu državnu upravu. Za Republiku Hrvatsku ova će uloga biti dodatno važna iz razloga što će to biti prvi puta da se nalazi u ulozi predsjedateljice Vijećem.

Upravo će Svečani bal biti prilika za okupljanje mnogih uglednih gostiju iz svijeta politike, gospodarstva, kulture, ali i diplomacije te će zasigurno uz druge programe biti jedna od glavnih manifestacija u okviru predsjedavanja Vijećem Europske unije.

U prilog tome ide i pripremljeni bogati te atraktivni program u kojem ćemo ponovno predstaviti sve najbolje iz Varaždinske županije.

NAJČITANIJE NOVOSTI