Službeni internet portal Varaždinska županija

Odana počast poginulim braniteljima na Gradskome groblju u Varaždinu

OBJAVLJENO 07.10.2019.

Povodom Dana neovisnosti kod Križa branitelja na Gradskom groblju u Varaždinu položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule branitelje, a počast je uz izaslanstvo Grada Varaždina, Udruge branitelja te PU varaždinske odalo i izaslanstvo  Varaždinske županije u kojem su bili zamjenik župana Tomislav Paljak i  predsjednik Županijske skupštine mr.sc. Alen Runac, a u županijskom izaslanstvu bio je i saborski zastupnik Anđelko Stričak.

Pozvavši na minutu šutnje predsjednik Županijske skupštine Runac je naglasio kako se danas prisjećamo svih onih koji su dali ono najvrjednije što su imali, a to je život za samostalnost Hrvatske. Zamjenik župana Tomislav Paljak čestitao je svima Dan neovisnosti pozvavši građane da s ponosom izvjese nacionalna obilježja.

- Prisjećamo se 8. listopada s posebnom zahvalnošću i pijetetom onima koji su za neovisnost Domovine položili najvrjednije što su imali, a to su njihovi životi. Posebno se sjećamo uloge branitelja s područja naše Županije koji su svoj doprinos obrani Domovine pokazali gotovo na svim ratištima diljem Hrvatske – rekao je zamjenik župana Paljak te zaključio kako je Odluka o neovisnosti izborena u dramatičnim i teškim okolnostima dan nakon raketiranja Banskih dvora. Molitvu za sve preminule i poginule predvodio je velečasni Ivica Horvat.

Važno je istaknuti kako je Dan neovisnosti blagdan koji se u Hrvatskoj obilježava 8. listopada. Toga dana 1991. godine Hrvatski sabor je jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ te je tim činom Republika Hrvatska krenula svojim samostalnim putem

NAJČITANIJE NOVOSTI