Službeni internet portal Varaždinska županija

U Varaždinskoj županiji jedan novi slučaj zaraze koronavirusom

OBJAVLJENO 31.07.2020.

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji registriran je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. 

Radi se o malodobnom djetetu, bez simptoma, koje je u bolnicu zaprimljeno nevezano za COVID-19, a testirano je preventivno jer živi u kućanstvu s pozitivnom osobom.

U istom razdoblju se jedna dodatna osoba i oporavila tako da je broj trenutno aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji i dalje sedam. S obzirom da je jedna osoba s bolničkog liječenja otpuštena na kućno liječenje, u Općoj bolnici Varaždin i dalje imamo dvije osobe, a njih petero je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka pojave koronavirusa ovo je 62. evidentirani slučaj zaraze, a 12 osoba se Varaždinskoj županiji dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

„Samo u posljednja 24 sata testirano je 95 uzoraka, a od početka epidemije ukupno 6.502 što potvrđuje da na razini Varaždinske županije testiramo iznad nacionalnog prosjeka po stanovniku. S druge pak strane imamo vrlo mali udio u broju aktivnih slučajeva tako da svakako možemo i dalje biti zadovoljni aktualnom epidemiološkom situacijom kod nas “ – istakao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

NAJČITANIJE NOVOSTI