Službeni internet portal Varaždinska županija

U Ministarstvu državne imovine održan sastanak na temu utvrđivanja prioritetnih zahtjeva za dodjelu nekretnina jedinica lokalne i regionalne samouprave

OBJAVLJENO 02.09.2019.

U sjedištu Ministarstva državne imovine održan je sastanak predstavnika hrvatskih županija i ministra državne imovine Marija Banožića. Razgovaralo se o trenutnom statusu prioritetnih zahtjeva za svaku županiju te o potrebi uspostavljanja koordinacije županija sa jedinicama lokalne samouprave i Ministarstva. Druga tema bila je evidencija nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske na području lokalne i područne (regionalne) samouprave s ciljem usklađivanja i dopunjavanja registra te rješavanja imovinsko-pravnih odnosa. 

U ime Varaždinske županije sastanku su prisustvovali zamjenik župana Tomislav Paljak i pročelnica Upravnog odjela za  poslove Skupštine i župana Ivana Golubić Horvat. Zamjenik župana Paljak je novoga ministra upoznao sa prioritetima na području Varaždinske županije te mu naglasio predmete koji su pripremljeni odlukama i sporazumima te spremni za potpisivanje sukladno prethodnim dogovorima.

NAJČITANIJE NOVOSTI