Službeni internet portal Varaždinska županija

Bučina ulja s održane izložbe donirana Caritasovoj pučkoj kuhinji

OBJAVLJENO 29.05.2019.

Pučku kuhinju koja djeluje u okviru Caritasa Varaždinske biskupije posjetili su danas savjetnica župana ujedno i predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević te pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj dr.sc. Dragutin Vincek. Tom su prigodom ravnatelju Caritasa donirali oko četrdeset litara kvalitetnog bučinog ulja različitih proizvođača, a koji su svoje ulje dali na nedavno održanu Međunarodnu izložbu bučinih ulja Alpe Adria.

Natalija Martinčević istaknula je odličnu suradnju Varaždinske županije i biskupijskog Caritasa te je naznačila kako je ova gesta samo potvrda toga.
- Drago nam je da imamo prilike donirati bučino ulje iznimne kvalitete te sam sigurna kako će ga korisnici pučke kuhinje s zadovoljstvom konzumirati. Županija godišnje sudjeluje s 80 tisuća kuna u sufinanciranju Caritosove pučke kuhinje što je povećanje za trećinu u odnosu na prošlu godinu. Koristim priliku da se zahvalim u ime Županije i svim volonterima koji ovdje rade i pomažu – rekla je Martinčević.

Županiji se zahvalio ravnatelj Caritasa Ante Šola.
- Ovo je zaista lijepa gesta naše Županije kojoj se od srca zahvaljujem. Pohvalno je i lijepo što misle na nas i to ne samo prigodm blagdana nego cijele godine. Imamo od 270 do 300 korisnika i ja se nadam da će primjer Varaždinske županije sljediti i drugi – rekao je Šola.

NAJČITANIJE NOVOSTI