Službeni internet portal Varaždinska županija

Župan sa suradnicima ugostio finaliste emisije Supertalenta, Dječji zbor glazbene škole iz Varaždina

OBJAVLJENO 24.12.2019.

Veselo i raspjevano je bilo danas u Županijskoj palači gdje su župan Varaždinske županije Radimir Čačić i njegova savjetnica Natalija Martinčević priredili prijem za Dječji zbor glazbene škole iz Varaždina koji je nastupao u finalu Supertalenta osvojivši izvrsno šesto mjesto.

- Čestitke profesorima, ravnatelju i upravi i naravno djeci koja su se pokazala kao jako kvalitetni muzičari što ne čudi obzirom na visoki standard Glazbene škole. Poznato je da najdužu tradiciju i kontinuitet ima zborsko pjevanje, naime upravo zahvaljujući Dječjem zboru kojeg je od početka 50-tih do sredine 70-tih godina vodio Marijan Zuber, Glazbena je škola stekla ugled koji je prati do danas. To je zaista pohvalno i mi se time ponosimo. Pratimo i podržavamo rad te aktivnosti Glazbene škole, uključujemo ju u sve protokolarne događaje i ona predstavlja jedan od brendova – rekao je župan zaželjevši svima ugodne, mirne i sretne predstojeće blagdane.

Županu se na prijemu zahvalio ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu mr.sc. Davor Matačić. 

- Naši učenici ovaj su nastup shvatili kao izazov i ostvarili izvrstan rezultat što mi je jako drago. Nije jednostavno nastupiti uživo pred milijunskim auditorijem i to samo mogu učenici najbolji umjetničkih škola. Ja samo mogu reći da sam jako ponosan. Hvala Županiji na podršci i ovom lijepo organiziranom prijemu - rekao je Davor Matačić.

Učenici su domaćine pod dirigentskom palicom Rosaane Cepanec Dugandžić počastili i prigodnom pjesmom, a na kraju su se zasladili kolačima i sokovima.

Prijemu je nazočila i županijska vijećnica ujedno i članica školskog odbora Glazbene škole Vlasta Cindrić.

NAJČITANIJE NOVOSTI