Službeni internet portal Varaždinska županija

Zamjenik župana uručio Priznanja najboljim učenicima na natjecanju LIK 2017.

OBJAVLJENO 28.02.2017.

Danas je u I. osnovnoj školi Varaždin otvorena izložba sa Županijskog natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2017.

Od 239 pristiglih radova učenika osnovnih škola, na izložbi je izloženo 100 radova, a među njima i 3 najbolja od ukupno 10 radova predloženih za državnu smotru. To su radovi Dore Mlinarić iz IV. osnovne škole Varaždin, Danijela Petrica iz OŠ Svibovec i Edija Jupića iz VI. osnovne škole Varaždin.

Od 8 pristiglih radova učenika srednjih škola Varaždinske županije, stručno je povjerenstvo za državnu smotru odabralo pet  radova, a najboljima je ocijenilo radove Helene Lalić iz Druge gimnazije Varaždin, Dominika Višnjića iz Srednje strukovne škole Varaždin i Dalie Oluić iz Prve gimnazije Varaždin.

U kategoriji učenika osnovnih škola, za državnu su smotru predloženi i radovi Ane Bobić iz I. osnovne škole Varaždin, Mateja Paske iz OŠ Ante Starčevića  Lepoglava, Marijane Prekpalaj iz VII. osnovne škole  Varaždin, Tene Babić iz OŠ Franje Serta Bednja, Karla Vidačeka iz OŠ Metel Ožegović Radovan, Eme Priher iz OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija i Anteye Kranjac Wilson iz OŠ Novi Marof.

Na državnu smotru šalju se i radovi Sare Horvatić iz Druge gimnazije Varaždin i Nike Starčević iz Srednje strukovne škole Varaždin, u kategoriji učenika srednjih škola.

Zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić čestitao je i uručio Priznanja učenicima najboljih radova s ovogodišnjeg županijskog natjecanja. Kišić je izrazio zadovoljstvo što se na županijskoj razini održava tradicija u natjecanjima iz likovne kulture, i što je Varaždinska županija zastupljena i kasnije na državnim natjecanjima. –Danas u računalno doba kada se manje crta i slika dobro je da se u školama kroz ovakva natjecanja naglašavaju oni koji su najbolji, a likovna umjetnost potiče kreativnost, stvaranje i sve ono što kasnije u životu često trebamo, rekao je zamjenik Alen Kišić, poželjevši učenicima i mentorima puno uspjeha na nadolazećoj državnoj smotri.

Likovni radovi učenika s područja Varaždinske županije u I. Osnovnoj školi Varaždin mogu se pogledati sve do kraja ovog tjedna.

 

 

NAJČITANIJE NOVOSTI