Službeni internet portal Varaždinska županija

Zamjenik župana Paljak priredio prijem za Leu Lesar Dolenc

OBJAVLJENO 09.11.2017.

 

U Županijskoj palači u Varaždinu priređeni je prijem za učiteljicu njemačkog jezika iz Vidovca Leu Lesar-Dolenc kojoj je nedavno uručeni njemački savezni orden za zasluge. Tako je zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak čestitao učiteljici Lesar Dolenc na istaknutom dugogodišnjem pedagoškom i kulturnom angažmanu te na promicanju suradnje na području njemačkog jezika i kulture.

- Pokrenuvši mnoge projekte kao što je međunarodni kazališni festivali u HNK Varaždin (Dramske igre na njemačkom jeziku), Europski dan jezika u Varaždinskoj županiji te casting show „Max sucht den Superstar“, učiteljica je odvojila i veliki dio svog slobodnog vremena kako bi promovirala njemački jezik i to jako uspješno. Posebno treba pohvaliti njezin pozitivan odnos prema učenicima kojima predaje i kojima prenosi znanje – rekao je zamjenik župana Paljak.

Učiteljica Lea Lesar – Dolenc se zahvalila na prijemu te dodala kako joj je njemački jezik veselje i životna profesija te kako joj je ovo priznanje veliki podstrek za daljnji rad i aktivnosti.

- Ovo odličje je zapravo priznanje svim mojim kolegama i kolegicama koji predano rade na promoviranju njemačkog jezika i kulture- rekla je učiteljica.  

Podsjetimo kako Red za zasluge (puni naziv: Križ za zasluge na vrpci Reda za zasluge Savezne Republike Njemačke – Verdienstkreuz am Bande des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland) predstavlja najviše nacionalno priznanje koje predsjednik Savezne Republike Njemačke dodjeljuje za zasluge koje služe općem dobru, a učiteljici Lesar-Dolenc je taj orden njemački veleposlanik u Republici Hrvatskoj Thomas E.Schulz uručio u sjedištu Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u Zagrebu.

 

NAJČITANIJE NOVOSTI