Službeni internet portal Varaždinska županija

Varaždinska županija na sajmu u Grazu

OBJAVLJENO 04.10.2018.

, a koji ima dugogodišnju tradiciju održavanja. Županija je predstavljala turističku ponudu svog kraja potencijalnim turistima iz Austrije, kao i mogućnosti ulaganja na našem području. Osim Varaždinske županije koja je u suradnji sa Turističkom zajednicom Varaždinske županije imala svoj izložbeni prostor, na sajmu su sudjelovali i drugi sudionici sa područja županije, a to su: OPG Pocedulić koji su nudili bezglutenske proizvode, brašno od heljde, prosenu i heljdinu kašu, mak te jastuke punjene ljuskicama heljde; zatim OPG Jakopović – Kuća magične trave sa organskom kozmetikom iz vlastite proizvodnje koji su 100% prirodno uzgojeni i prerađeni. Na sajmu je sudjelovao i OPG Pčelarstvo Namjesnik koji nudi više vrsta meda, med u saću, cvjetni prah – pelud, propolis, vosak, mednu rakiju i gverc. 

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove g. Mladen Jakopović i direktor Turističke zajednice Varaždinske županije g. Miran Bojanić Morandini ugostili su predsjednika upravnog odbora sajma g. Armina Eggera, g. Hermanna Zottu, upravitelja sajma te g. Arno Russa, nadležnog za upravljanje projektima. Predstavnici sajma su popričali sa svim našim izlagačima te im dali konkretne informacije i kontakte o mogućnostima povezivanja sa austrijskim partnerima.

Također, predstavnici Varaždinske županije su svoje goste upoznali sa mogućnostima investiranja u Županiju, posebice je predstavljen potencijal ulaganja u zdravstveni turizam u Varaždinskim toplicama, konkretno se radi o ulaganjima u rekonstrukciju hotela Josipova kupelj i SPA hotela Jupiter. 

Predstavljanje je završeno dogovorima o daljnjoj suradnji te pozivom austrijskih predstavnika na daljnje povezivanje kako bi se ostvarila poslovna suradnja između Varaždinske županije i partnera iz Austrije. 

NAJČITANIJE NOVOSTI