Službeni internet portal Varaždinska županija

U Varaždinu otvoren 10. sajam poslova

OBJAVLJENO 05.04.2017.

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje–Regionalnog ureda Varaždin u Sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu započeo je 10. sajam poslova kojeg je u prisustvu predsjednice Županijske skupštine Varaždinske županije Dubravke Biberdžić, gradonačelnika Grada Varaždina Gorana Habuša te v.d. predstojnice  Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Regionalnog ureda Varaždin Branke Šaško otvorio župan Varaždinske županije Predrag Štromar.

Sajam je okupio preko 40 poslodavaca iz svih grana djelatnosti, od prerađivačke, građevinske, prehrambene, prijevozničke, uslužne te IT industrije koji su zainteresiranim učenicima, studentima, ali i svima nezaposlenima ponudili određena radna mjesta.

V.d. ravnateljica HZZ–Regionalnog ureda Varaždin Branka Šaško je u pozdravnom govoru naznačila kako je ove godine pojačan interes poslodavaca jer njih 40-tak nudi preko 600 radnih mjesta. Također je istaknula kako je u Varaždinskoj županiji nezaposlenost trenutno na rekordnoj niskoj razini, a riječ je o 4555 nezaposlenih osoba, uz stopu nezaposlenosti 7,2% što je jedna od najnižih u Republici Hrvatskoj.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar pohvalio je organizaciju sajma istaknuvši kako se u Županiji bilježi pozitivan trend u smanjenju nezaposlenih i povećanju zaposlenih.

- Posebno veseli što je trenutno broj nezaposlenih manji od pet tisuća. Sigurno da je jedan dio nezaposlenih otišao raditi u inozemstvo, ali ima i primjera da se ljudi koji su otišli van vraćaju jer su poslodavci povećali plaće zbog nedostatka radne snage – rekao je župan Štromar te dodao kako se nada da će plaće i dalje rasti.

Inače, Sajam poslova koji se ove godine održava deseti put zaredom, namijenjen je prije svega poslodavcima, nezaposlenim osobama, ostalim tražiteljima zaposlenja, studentima, učenicima i svim zainteresiranim za aktivno uključivanje na tržište rada. Cilj sajma je povećanje mogućnosti zapošljavanja, dostupnosti i razmjene informacija te usklađivanja ponude i potražnje na tržištu rada.

U sklopu Sajma održat će se radionica o samozapošljavanju pod nazivom „Od ideje do realizacije“, a nezaposleni imaju prilike naučiti kako izraditi svoj životopis uz stručnu pomoć savjetnika.

Otvorenju sajma prisustvovala je i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije Varaždinske županije mr. sc. Jelena Zrinski Berger.