Službeni internet portal Varaždinska županija

U dvorani Graberje otvoren prvi „Sajam sporta, zdravlja i ljepote“

OBJAVLJENO 05.05.2017.

Danas je u varaždinskoj dvorani Graberje otvoren prvi „Sajam sporta, zdravlja i ljepote“ na kojem će posjetitelji moći uživati u revijalnim borbama, a na radionicama, prezentacijama i stručnim predavanjima saznati nešto novo o zdravoj prehrani te zdravom načinu života.

Pozdravivši okupljene zamjenik župana Alen Kišić pohvalio je dobru organizaciju Sajma.
- Iznimno mi je drago što kao bivši sportaš imam čast prisustvovat Sajmu koji je prvi te vrste u Varaždinu, gdje će se naći ljudi iz sporta, fitnessa, zdrave hrane i nutricionizma. Zadovoljan sam ponudom varaždinskog sporta te ponudom varaždinskih udruga koje se bave varaždinskim zdravljem i ljepotomte svima želim uspješno izlaganje – poručio je zamjenik Kišić.

Sajmu će tokom današnjeg i sutrašnjeg dana prisustvovat nutricionisti, proizvođači zdrave hrane, kao i alternativni centri, a vježbat će se i joga. Svi će uživati u atraktivnim natjecanjima koja nikog neće ostaviti ravnodušnim. Također, predstavit će se i poznati sportaši, sportske udruge, klubovi, sportski plesni klubovi, plesne skupine, te udruge za prevenciju.

Svečanost otvaranja uveličao je nastup Chear leading kluba, a dan će završit Breakdance radionicom Funky flawers voditeljice Dine Vinceković koja želi prenijeti znanje i kulturu tog plesa hrvatskoj mladeži te ih pozitivno uključiti u kreativno izražavanje putem plesa i glazbene edukacije. Na posljednjem danu Sajma Gradsko društvo Crvenog križa organizira mjerenje tlaka, šećera u krvi te prezentaciju reanimacije na lutki, dok će dan završiti nastupom Plesnoga kluba Valcer.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Varaždin, Varaždinska županija i Zajednica športskih udruga Grada Varaždina, organizator Tin marketing, a partner Sajma Automobil Lončar.

Spomenimo, kako je cijeli Sajam humanitarnoga karaktera, jer svi posjetitelji na ulazu mogu ostaviti dobrovoljni prilog za pomoć pri kupnji posebnih invalidskih kolica za Varaždinca Ljubu Benjaka.