Službeni internet portal Varaždinska županija

Učenicima u OŠ Sveti Ilija podijeljena micro:bit računala

OBJAVLJENO 15.05.2017.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar posjetio je danas Osnovnu školu „Vladimir Nazor“ Sveti Ilija te je u pratnji ravnateljice škole Anđelke Rihtarić i pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslava Huđeka, podijelio učenicima petih razreda mikro-računala BBC micro:bit kojima će razvijati digitalnu pismenost i kreativnost.

Tom prilikom župan Štromar je izrazio zadovoljstvo što su učenici pokazali veliki interes za mikro-računala i programiranje.

- Veseli me što su učenici jako zadovoljni što imaju ovu malu stvar koja je izuzetno pametna i na koju se prvenstveno mogu učiti programirati – istaknuo je župan Štromar dodavši kako će učenicima sigurno u budućnosti trebati programiranje i svi talentirani za programiranje će vrlo lako naći dobar posao.

Inače, Varaždinska županija je ove godine u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ Sveti Ilija opremila informatičku učionicu s dvadesetak suvremenih računala i projektorom u vrijednosti od 68 tisuća kuna, a ravnateljica škole Anđelka Rihtarić istaknula je važnost učenja djece da razmišljaju na način programiranja.

- Pripremati učenike od najranije dobi za informatička znanja i informatički način razmišljanja vrlo je mudro jer informatika je već sad zanimanje sadašnjosti, a ne samo budućnosti – zaključila je ravnateljica Rihtarić.

Podsjetimo, Varaždinska županija je svim učenicima petih razreda osnovnih škola nabavila mikro-računala BBC micro:bit, najsuvremeniji edukativni alat naročito pogodan za razvoj digitalne pismenosti i kreativnosti. BBC micro:bit je uzbudljiva nova tehnologija koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri upravo s ciljem masovne uključenosti u školama, ne samo u STEM području, nego i u dizajnu, umjetnosti i ostalim predmetima. STEM područje (Science, Technology, Engineering and Mathematics) je ključno, ne samo jer se u njemu nalazi većina najatraktivnijih zanimanja današnjice, nego i zato jer kompetencije iz njega postaju nezaobilazne u većinu drugih zanimanja, a i ključno je za razvijanje duha i karaktera.

NAJČITANIJE NOVOSTI