Službeni internet portal Varaždinska županija

Učenici iz Osnovne škole Vinica i Osnovne škole Ludbreg posjetili Županijsku palaču

OBJAVLJENO 23.05.2017.

Danas su Županijsku palaču posjetili učenici iz Osnovne škole Vinica i Osnovne škole Ludbreg u pratnji svojih učiteljica kako bi se upoznali s bogatom poviješću Varaždinske županije.

Tom prilikom razgledali su Skupštinsku dvoranu, gdje su se susreli s županom Varaždinske županije Predragom Štromarom i njegovim zamjenikom Alenom Kišićem, koji su ih upoznali s ustrojem i obilježjima Županije te im približili svoj rad i aktivnosti koje obavljaju obnašajući dužnost župana i zamjenika župana.

Učenici su pokazali zavidno znanje o funkcioniranju lokalne samouprave, a župan Štromar i njegov zamjenik Kišić nisu krili zadovoljstvo posjetom učenika koji su im zbog svoje radoznalosti i iskrenosti bili veoma ugodno društvo.

Župan Predrag Štromar zahvalio se učenicima i njihovim učiteljicama na posjeti te naglasio kako je uvijek lijepo primiti školsku djecu i s njima porazgovarati s obzirom da ih krasi radoznalost i želja za znanjem.

- Izuzetno mi je drago kada imam prilike ugostiti učenike naših škola, jer osim susreta sa županijskim dužnosnicima imaju prilike i upoznati se s bogatom poviješću naše Županije. Učenici su pokazali veliki interes za samo funkcioniranje Županije. Zanimala ih je naša povijest, a bili su oduševljeni i našom palačom. Nadam se da su se svi osjećali lijepo i da im je svima bilo ugodno – istaknuo je župan Štromar.

Nakon susreta sa županom i njegovim zamjenikom učenici su krenuli u razgledavanje Male dvorane gdje su se upoznali s obnašateljima dužnosti župana kroz povijest te se ujedno i upoznali s bogatom poviješću Varaždinske županije. Također su odslušali i zanimljive pripovijesti o ratničkim danima slavne Husarske pukovnije, koja i danas služi u mnoge protokolarno-ceremonijalne svrhe.

Posjet Županijskoj palači završili su zajedničkim fotografiranjem, a učenje kroz praktičnu nastavu još jednom se pokazalo učinkovitim i nadasve zanimljivim.