Službeni internet portal Varaždinska županija

Svečanom sjednicom obilježen Dan FOI-a

OBJAVLJENO 19.12.2017.

Svečanom sjednicom Nastavničkog vijeća u gledalištu HNK-a, Fakultet organizacije i informatike proslavio je 55. godišnjicu postojanja i 43. godišnjicu od osnivanja, odnosno prerastanja nekadašnje Više ekonomske škole u Varaždinu u Fakultet organizacije i informatike. Svečanosti su prisustvovali i ministrica znanosti i obrazovanja prof.dr.sc.Blaženka Divjak, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, zamjenik župana Tomislav Paljak, predsjednik Županijske skupštine mr.sc. Alen Runac, varaždinski biskup mons.Josip Mrzljak, gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok te mnogi drugi.

Nakon pozdravnih riječi dekana FOI-a prof.dr.sc.Nevena Vrčeka, prisutnima se obratio župan Radimir Čačić koji je naglasio važnost izgradnje informatičkog kampusa.

- Hrvatska nema izvore da osigura to financiranje. Ili ćemo mijenjati operativni plan, ili ćemo biti u lisnici 25 godina. Mi ćemo naravno to podržati, grad će to podržati, FOI-u to znači mnogo. Nije danas 23 milijuna eura ništa spektakularno za projekt ovakvog tipa, a to će Fakultetu značiti budućnost. Danas mi nemamo jaču perjanicu obrazovanja, znanosti od FOI-a. Međutim, vrijeme neumitno teče, moramo reagirati svi zajedno, odmah – naglasio je župan Čačić.

Svečanost je zaključena ceremonijom dodjele priznanja najzaslužnijima u 2017. godini, a najznačajniju nagradu dobio je dr. Mirko Čubrilo, dugogodišnji profesor FOI-a, koji je primio nagradu za životno djelo.

NAJČITANIJE NOVOSTI