Službeni internet portal Varaždinska županija

Svečano otvorene 48. Varaždinske barokne večeri

OBJAVLJENO 23.09.2018.

U Varaždinskoj katedrali otvorene su 48. Varaždinske barokne večeri, renomirana glazbena manifestacija , izuzetnog značaja za Grad Varaždina, varaždinsku županiju , ali i cijelu Hrvatsku. Ove godine zemlja partner je Japan, a   nakon prigodnih govora održani je koncert članova Hrvatskog baroknog ansambla, solista orkestra Libera classica, vokalnog ansambla La Fontaverde i varaždinskog zbora Chorus Angelicus pod dirigentskom palicom japanskog glazbenika svjetskog glasa Hidemija Suzukija.

Uz ministricu kulture dr.sc. Ninu Obuljen Koržinek, veleposlanika Japana NJ.E. Keiji Takiguchija te gradonačelnika Grada Varaždina dr.sc.Ivana Čehoka te izaslanice predsjednice Republike, savjetnice za društvene djelatnosti i mlade Renate Margaretić Urlić prisutnima se obratio i župan varaždinske županije Radimir Čačić koji je podsjetio je da se ovih dana obilježava 27 godina pobjede u ovom gradu koja je naoružala Hrvatsku i omogućila pobjedu.

-Mnogi od tih koji su sudjelovali u pobjedi u Varaždini bili su u Pumama i razvili su hrvatsku zastavu u Kninu i mnogi od tih ljudi su slavili glazbu i činjenica da su bili dio ove kulture osnažila ih je u obrani vrijednosti koje su zastupali, to su povezane stvari - rekao je Čačić i dodao kako su Varaždinci pomagali i u Vukovaru i u Kninu.

- Japan je velesila u svakom pogledu i privilegija je čuti i vidjeti najbolje japanske umjetnike u Varaždinu – zaključio je svoje obraćanje župan Čačić.

Otvorenju su nazočili i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, zamjenici župana Tomislav Paljak i Robert Vugrin, predsjednik Županijske skupštine mr.sc. Alen Runac, varaždinski biskup mons.Josip Mrzljak, potpredsjednik Vlade Predrag Štromar te niz veleposlanika akreditiranih u Republici Hrvatskoj.

NAJČITANIJE NOVOSTI