Službeni internet portal Varaždinska županija

Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin odobren projekt iz programa Erasmus + te donirana micro računala

OBJAVLJENO 26.05.2017.

Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin odobren je projektni prijedlog pod nazivom "SIPSmobility" iz programa Erasmus +, Ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u vrijednosti od 87.517,00 EUR-a. Dobivena sredstva utrošit će se na pripremu 40 učenika za obavljanje stručne prakse u Njemačkoj, Portugalu, Italiji i Finskoj, kao i za troškove putovanja, organizacije i smještaja učenika i pratitelja.

Tom prigodom župan Varaždinske županije Predrag Štromar izrazio je zadovoljstvo odobrenim projektom.

- Mobilnostima se učenike potiče na učenje i usavršavanje stranih jezika, korištenje informacijsko-komunikacijske tehnologije, razmjenu iskustva i dobre prakse s učenicima iz inozemstva, ali i veću privlačnost ustanova koje ostvaruju međunarodnu suradnju – istaknuo je župan Štromar naglasivši kako je Varaždinskoj županiji razvoj i ulaganje u obrazovanje na vrhu svih prioriteta.

Također, Škola je zaprimila i donaciju 20 mikro-računala BBC micro:bit, od Instituta za razvoj i inovativnost mladih u sklopu kampanje BBC micro:bit - STEM revolucija u školama.

Župan je naglasio kako je Micro:bit nevjerojatno uspješan i ima jako velike mogućnosti. Izuzetno je malen, nije skup, a pri tom nudi ogromne mogućnosti.

- Uređaj će učenicima uvelike pomoći da uđu u svijet programiranja, te da nauče jedan novi način razmišljanja koji je puno primjereniji modernom dobu, kako bi se kasnije mogli što bolje prilagodili globalnom razvijenom tržištu rada – istaknuo je župan Štromar dodavši kako je Varaždinska županija prepoznata po konstantnom ulaganju u obrazovanje te je na neki način pokrenula svoju reformu obrazovanja, jer će učenici u Varaždinskoj županiji učiti na drugačiji način, kao što uče Europljani, na jednostavniji, ali kreativniji način.

Podsjetimo, 24. travnja ove godine župan Predrag Štromar i predsjednik IRIM-a Nenad Bakić potpisali su Sporazum o suradnji u provođenju projekta STEM kompetencije kojim je Varaždinska županija, prva u Hrvatskoj, učenicima petih razreda osnovnih škola nabavila najsuvremeniji edukativni alat naročito pogodan za razvoj digitalne pismenosti i kreativnosti, mikro-računalo BBC micro:bit. 

NAJČITANIJE NOVOSTI