Službeni internet portal Varaždinska županija

Srednjoj školi „Arboretum Opeka“ Marčan odobren projekt pod nazivom „Znanjem za bolje sutra“

OBJAVLJENO 26.05.2017.

Srednjoj školi „Arboretum Opeka“ Marčan odobren je projektni prijedlog pod nazivom „Znanjem za bolje sutra“ iz programa Erasmus +, za  Ključnu aktivnost 1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u vrijednosti od 161.608,00 EUR-a, a partneri projekta su Gospodarska škola Križevci i srednja škola Petrinja. U projektu će osim učenika sudjelovati i nastavnici, odnosno suradnici u nastavi na stručnom usavršavanju, a zemlje u koje su uključeni su: Slovenija, Poljska, Njemačka, Italija i Nizozemska. 

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar istaknuo je kako Varaždinska županija nikada neće odustati od kvalitetnog obrazovanja svojih učenika.

- Do sada smo izuzetno puno pažnje posvećivali obrazovanju, imamo projekte, novi su u pripremi i ne posustajemo što se tiče obrazovanja. Želimo da naša djeca imaju najkvalitetnije obrazovanje i uvijek treba ići naprijed – naglasio je župan Štromar.

Spomenimo, kako je Erasmus+ najveći program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport, a obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja. Usmjeren je jačanju znanja i vještina te zapošljavanju europskih građana, kao i unapređivanju obrazovanja, a posebno je usmjeren povezivanju obrazovanja, osposobljavanja i sektora mladih s poslovnim sektorom, te je otvoren za njihove zajedničke projekte.