Službeni internet portal Varaždinska županija

Radimir Čačić preuzeo dužnost župana Varaždinske županije

OBJAVLJENO 09.06.2017.

U Županijskoj palači danas je održana službena primopredaja vlasti nakon održanih lokalnih izbora na kojoj je novoizabrani župan Radimir Čačić preuzeo dužnost od dosadašnjeg župana Predraga Štromara koji je dužnost župana obnašao 8 godina. S dužnosti dožupana odlaze Alen Kišić i Alan Košić, a novi dožupani su Tomislav Paljak i Robert Vugrin. Bivši župan Predrag Štromar nije prisustvovao primopredaji, već je to umjesto njega učinio njegov dosadašnji zamjenik Alen Kišić, a primopredaji je prisustvovala i v.d. pročelnica Upravnog odjela za poslove župana Vlasta Zuber.

Preuzimajući dužnost župana, Radimir Čačić naglasio je kako odmah kreću s poslom kako bi Varaždinska županija krenula u jednome novome smjeru.

- Izvršili smo formalnu primopredaju, a ovdje nas je dočekao, citirat ću Štromara: “Čisti list papira“ kojeg ćemo morati ispisati. Prva rečenica mog nasljednika u Ministarstvu gospodarstva, a koja me bacila u očaj, glasila je da mi nećemo ginuti za projekte. „Mi hoćemo ginuti za projekte“, to je posao župana, jer smo osam godina, nažalost, bili bez projekata. Štromar je bio odličan dožupan, no nažalost župan nije, a to su rekli i građani. Međutim, unatoč tome smatram kako će biti puno bolji ministar graditeljstva i potpredsjednik Vlade i očekujem dobru suradnju. Što je bilo, bilo je. Idemo napraviti najviše što možemo za ovaj kraj. Što se tiče suradnje s Vladom, odmah očekujemo njezino ispunjenje obveza, odnosno povrat onih 15 milijuna kuna koje su nam dužni za dogradnju i izgradnju škola po modelu JPP-a. Mi ne želimo biti u Vladi, ne želimo biti koalicija, to će biti HNS. Želimo imati i kontrolu i inicijativu na projektu brze pruge, a osobno želim imati kontrolu i inicijativu nad projektom Aglomeracije i to na razini države kako nam se ne bi događalo što se sada događa. Riječ je o projektu vrijednom 850 milijuna kuna s PDV-om, stoji, a čekamo još 40 posto, što još nije ni započeto. To su dvije velike stvari, jučer smo ih i definirali na razini vodstva HDZ-a, to su naši uvjeti i ne sumnjam da će biti ispunjeni– naglasio je župan Radimir Čačić.

Bivši zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić izrazio je zadovoljstvo prisustvom primopredaji te poželio novom županu i njegovom timu puno uspjeha u radu i vođenju Varaždinske županije.

- Mogu reći da sam ponosan sam što sam u protekle četiri godine bio dio prethodnog tima. Sve je započelo 2005. godine kada je krenuo investicijski ciklus u školstvo na temelju čega smo razvijali Centre izvrsnosti i iza sebe ostavili najbolje osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje – istaknuo je bivši zamjenik župana Kišić zaželjevši novom županu da sa svojom ekipom taj dio još više unaprijedi i da četiri posljednje škole dogradi za jednosmjensku nastavu.