Službeni internet portal Varaždinska županija

Primadona Ruža Pospiš Baldani proslavila 55. godišnjicu umjetničkog rada i 75. rođendan

OBJAVLJENO 06.12.2017.

Jučer, 05. prosinca na Velikoj sceni HNK u Varaždinu održao se gala koncert kojim se obilježilo i proslavilo  55. godina umjetničkog rada i 75. rođendan primadone Ruže Pospiš Baldani. Na koncertu su nastupali Lana Kos, Dubravka Šeparović Mušović, Domagoj Dorotić uz Varaždinski komorni orekstar

Pospiš Baldani u svojoj bogatoj karijeri iza sebe ima dvije tisuće nastupa na najvećim opernim scenama i koncertnim podijima svijeta i na svim kontinentima. Hrvatska i svjetska operna primadona dobitnica je mnogobrojnih nagrada i priznanja, među kojima se ističu nagrade ‘Milka Trnina’, ‘Vladimir Nazor’, ‘Orlando’, ‘Ivan Lukačić’, ‘Lovro pl. Matačić’, ‘Vijenac Marije Ružičke-Strozzi’, ‘Zlatna lira’, te priznanje ‘Amici della Scala Lira d’Argento’.

Za životno djelo nagrađena je nagradama ‘Vladimir Nazor’, ‘Hrvatsko glumište’, ‘Porin’, Grada Zagreba, Grada Varaždina, Varaždinske županije i Varaždinskih baroknih večeri.Nositeljica je odličja Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića i Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske.

U ime Varaždinske županije čestitala joj je posebna savjetnica župana Natalija Martinčević.

- Iskreno Vam čestitam na Vašim obljetnicama, u svoje osobno ime i u ime župna Čačića kao i u ime svih građana Varaždinske županije, te Vam od srca zahvaljujem za sve što ste osobnim ugledom dali Varaždinskoj županiji, između ostalog istaknula je Martinčević.

Također koncertu su prisustvovali i zamjenik župana Robert Vugrin, predsjednik Županijske skupštine Alen Runac i županijski vijećnik Nenad Koščak. 

NAJČITANIJE NOVOSTI