Službeni internet portal Varaždinska županija

Potpisan ugovor o sufinanciranju troškova organizacije Europskog prvenstva

OBJAVLJENO 10.01.2018.

Danas je u salonu varaždinske Gradske vijećnice potpisan Ugovor o sufinanciranju troškova organizacije Europskog prvenstva u rukometu koje počinje u petak, a utakmice u varaždinskoj skupini D u subotu.

Ugovor o sufinanciranju troškova tog značajnog sportskog događaja potpisali su varaždinski župan Radimir Čačić, međimurski župan Matija Posavec i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok. Varaždinske troškove od 1,5 milijuna kuna ove dvije županije sufinancirat će sa po 250.000 kuna.

Gradonačelnik Čehok uvodno je rekao da je ova suradnja primjer kako možemo prevladati naše „feudalne granice“. – Mi se najčešće držimo granica svojih gradova, općina i županija. To nije dobro. Ovakvi primjeri, ovakva velika sportska natjecanja, pokazuju da moramo surađivati jer koristi od ovakvih manifestacija ima cijela ova regija.

– Bit će dosta navijača i turista i želja nam je da jačamo turistički potencijal cijele regije. Kad slika odavde ode u cijeli svijet, jasno je da će koristi biti. – rekao je Posavec.

Čačić je dodao da Varaždinska županija od ovakvih manifestacija ima jako velike društvene koristi, manje kao institucija.

– To je marketinška i ugostiteljska korist, danas i sutra turisti, u nekoj mjeri smještajni i ugostiteljski kapaciteti već danas, ali nedovoljno. Grad Varaždin nešto, nešto Ludbreg i nešto La'gus i to je sve. No to nije razlog da se ovakve ozbiljne, prvorazredne manifestacije, a ovo je najveća sportska manifestacija ovog trenutka u Hrvatskoj, ne podrže i zbog toga to i činimo i činit ćemo ubuduće. Veselimo se dolasku svih tih prvorazrednih reprezentacija i sasvim sam siguran da će rukomet, koji je u Hrvatskoj jedan od najpopularnijih sportova, dobiti još jednu novu dimenziju – izjavio je varaždinski župan.

Od subote do srijede u varaždinskoj Areni igrat će Španjolska, Danska, Mađarska i Češka. U drugom krugu, od petka, 19. siječnja, do srijede, 24. siječnja, natjecanje će u Varaždinu nastaviti najbolje tri reprezentacije, a pridružit će im i tri najbolje iz prvog kruga u Zagrebu gdje će igrati Njemačka, Slovenija, Makedonija i Crna Gora.

NAJČITANIJE NOVOSTI