Službeni internet portal Varaždinska županija

Položen kamen temeljac za izgradnju novih poslovnih prostora Mobilisisa

OBJAVLJENO 09.11.2017.

U varaždinskoj poduzetničkoj zoni Jalkovec danas je u prisustvu mnogih uglednika, predstavnika javnog života položen kamen temeljac za izgradnju i opremanje novih poslovnih prostora tvrtke Mobilisis, čije je sjedište u toj zoni. Polaganju kamena temeljca je uz dužnosnike Grada Varaždina, prisustvovao i zamjenik župana varaždinske županije Tomislav Paljak koji je u svom obraćanju istaknuo kako se radi o renomiranoj tvrtki.

- Važno je naglasiti kako koordinacija na županijskoj razini srednjoškolskog obrazovanja, visokog školstva i gospodarstva te STEM revolucija u primarnom obrazovanju na tragu koji vodi do ovakvih projekata u gospodarstvu Varaždinske županije. Čestitam ovom prilikom upravi ove tvrtke na čelu s gospodinom Meštrićem, ali i svim zaposlenicima koji zajedno stvaraju nove vrijednosti. Uglavnom, Mobilisis je je pozitivna priča, takve tvrtke treba poticati, one su primjer kako se pametnim ulaganjem i sposobnošću može napraviti veliki uspjeh – rekao je u svom govoru Paljak.

Podsjetimo, Mobilisis je 2016. godine na natječaj Ministarstva poduzetništva i obrta prijavio projekt pod nazivom „Povećanje proizvodnih kapaciteta tvrtke Mobilisis d.o.o. izgradnjom novog poslovnog prostora i ulaganjem u opremu“ u ukupnoj vrijednosti 38.252.308,06 kuna. Nakon odluke o sufinanciranju i dodjeli bespovratnih europskih sredstava u okviru javnog poziva „Kompetentnost i razvoj MSP“ u vrijednosti 13.743.033,81 kuna tvrtka Mobilisis je započela provedbu projekta u srpnju 2017. ove godine.
Svrha projekta je povećanje proizvodnih kapaciteta tvrtke Mobilisis izgradnjom novog poslovnog prostora i ulaganjem u opremu. Očekivani rezultati projekta su dvostruko povećanje prihoda od prodaje i šesterostruko povećanje prihoda od prodaje u inozemstvu.

Polaganju kamena temeljca nazočila je i županijska vijećnica Vlasta Cindrić.

NAJČITANIJE NOVOSTI