Službeni internet portal Varaždinska županija

Otvorene novouređene prostorije Strojarske i prometne škole Varaždin

OBJAVLJENO 11.04.2017.

U Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin danas su svečano otvoreni novouređeni prostori u potkrovlju zgrade koji su prenamijenjeni u školsku knjižnicu, multimedijsku učionicu, kabinete i sanitarni čvor. Svečanosti otvorenja su, uz domaćina ravnatelja škole Milana Žunara, prisustvovali i župan Varaždinske županije Predrag Štromar, zamjenik župana Alen Kišić te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek.

Tom prigodom župan Predrag Štromar istaknuo je kako je u zadnjih nekoliko mjeseci u ovu školu uloženo oko 1,2 milijuna kuna i time uređeno 350 kvadrata novog prostora.

- Rasteretili smo neke druge dijelove škole i u ovaj prekrasni prostor preselili knjižnicu, ali i napravili nekoliko novih učionica. Svake godine ulažemo u ovu školu, ali i u sve srednje škole u Hallerovoj aleji. Hallerova aleja prepoznatljiva je u Hrvatskoj upravo po tome što se tu nalaze najbolje srednje škole u državi. Kod nas srednje škole upisuje 200 učenika više nego što ih izlazi iz osnovnih škola, a ulaganjem u obrazovanje pomažemo mladima da poslije pronađu adekvatan i kvalitetan posao ili da upišu kvalitetan fakultet – rekao je župan Štromar dodavši kako Županija svake godine za obrazovanje izdvaja više od 50 posto proračunskih sredstava i ulaže više od 100 milijuna kuna (jedan dio decentraliziranih sredstava, a jedan dio iz izvornog proračuna), te je po tom postotku rekorder u odnosu na izdvajanja drugih županija.

Ravnatelj Strojarske i prometne škole Varaždin Milan Žunar s velikim ponosom naznačio je kako je ovaj dan od posebne važnosti za školu.

– Dosad smo imali skučeni prostor za knjižnicu, a ovi prostori koje danas otvaramo u potpunosti su izgrađeni prema državnom pedagoškom standardu. Tu nije samo knjižnica nego i multimedijska učionica, pomoćna učionica, kabinet, čajna kuhinja za učenike s posebnim potrebama te sanitarni čvor. Ova škola ima sve standarde koje propisuje Zakon o zaštiti na radu. Strojarstvo i promet se vrlo brzo razvijaju i to traži vrlo velika ulaganja, a mi smo najopremljenija škola u ovom dijelu Hrvatske. Imamo još želja za širenjem prostora, ali ono što imamo koristimo na najbolji mogući način – rekao je ravnatelj Žunar te dodao kako Škola ne ulaže samo u struku već brine o svakom učeniku. 

Spomenimo, građevinska dozvola ishođena je u rujnu 2015. godine, radovi su izvođeni u 2015. i 2016. godini, a uporabna dozvola dobivena je u veljači 2017. godine. Radove je  financirala Varaždinska županija te Škola iz vlastitih prihoda.

NAJČITANIJE NOVOSTI