Službeni internet portal Varaždinska županija

Otvorena 21. Županijska smotra učeničkih zadruga Varaždinske županije

OBJAVLJENO 06.05.2017.

Ispred Županijske palače u Varaždinu održana je 21. Županijska smotra učeničkog zadrugarstva, na kojoj je sudjelovalo 27 učeničkih zadruga s područja Varaždinske županije, donaćin smotre je Osnovna škola Vinica, a samoj smotri su prisustvovali i župan Varaždinske županije Predrag Štromar, njegov zamjenik Alen Kišić, načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac, te mnogi ravnatelji osnovnih i srednjih škola s područja Županije.

Nakon pozdravnih riječi ravnatelja Osnovne škole Vinica Nenada Meseka, učenicimja te svim zadrugarima se obratio župan Predrag Štromar pohavlivši rad i aktivnosti svih zadruga.

– Ova manifestacija stvaralaštva mladih učenika i njihovih mentora koji nalaze snage i motiva te volje da s učenicima rade i izrađuju ovako prekrasne stvari koje su izložili na današnjoj smotri je iznimno dragocjena.Smotra je dokaz da od naranijih dana treba raditi na stjecanju vještina i osobina kao što su radišnost, marljivost, kolegijalnsot i međusobno povjerenje. Posebno mi je drago da učenici u zadrugama stječu i primjenjuju znanja, stječu radne navike kroz učenje, shvaćanje i razumijevanje pa potom ovladavanje cjelovitim proizvodnim procesom – rekao je župan Štromar te smotru proglasio otvorenom.

Učenici su i ove godine dali si truda u prezentaciji svojih proizvoda i rukotvorina te opet pokazali da dječje stvaralaštvo nema nikakvih prepreka. 

Napomenimo kako u Varaždinskoj županiji djeluje ukupno 37 učeničkih zadruga što Varaždinsku županiju po broju aktivnih zadruga svrstava u sam vrh Županija u Republici Hrvatskoj.

Također treba spomenuti kako učeničke zadruge u hrvatskim školama imaju dugu tradiciju. Prvi školski vrtovi spominju se još u 19. stoljeću, dok ih sredinom prošlog stoljeća zamjenjuju učeničke zadruge.

NAJČITANIJE NOVOSTI