Službeni internet portal Varaždinska županija

Otvoren 3. Festival matematike

OBJAVLJENO 21.04.2017.

U sportskoj Dvorani Gospodarske škole Varaždin danas je otvoren 3. Festival matematike Varaždinske županije, a za ovogodišnji Festival ukupno se prijavilo oko  1.050 učenika iz Grada Zagreba, Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Požeško-slavonske, Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske te Međimurske županije. Festival se odvija na tri lokacije, u sportskim dvoranama Gospodarske škole, Druge gimnazije Varaždin i Srednje strukovne škole Varaždin. 

3. Festival matematike, velika smotra matematičkog znanja, vještina, stvaralaštva, kreativnosti i inovativnosti učenica i učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske, održava se u organizaciji Varaždinske županije, Županijskog stručnog vijeća učitelja matematike Varaždinske županije, Centra izvrsnosti za matematiku Varaždin i Centra znanja Lipik u Varaždinu.

Otvorenju su prisustvovali župan Varaždinske županije Predrag Štromar, njegov zamjenik Alen Kišić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek i voditelj Centra izvrsnosti iz matematike Branko Topić.

Župan Predrag Štromar svim je prisutnim učenicima zaželio puno sreće i uspjeha u natjecanju te je naznačio kako Centar izvrsnosti iz matematike od svog osnutka bilježi odlične rezultate.

- Riječ je o jedinstvenom centru u Republici Hrvatskoj, koji je zapravo nastavak projekta rada s nadarenim učenicima srednjih škola. Kad smo ovaj događaj planirali, nije nam ni blizu bila zamisao da bi više od tisuću djece bilo zainteresirano doći na ovu malu olimpijadu u našoj županiji. Nevjerojatno je koliko naša djeca žele naučiti dodatno i još to znanje i pokazati. Svim učenicima želim da budu koncentrirani i želim im mnogo sreće i uspjeha - rekao je župan Štromar dodavši kako i sam voli matematiku.

Festival je, uz župana Štromara, otvorio učenik Filip Križanić iz OŠ „Antuna i Ivana Kukuljevića“ Varaždinske Toplice koji je redovito uspješan na školskim, županijskim i državnim natjecanjima iz matematike. Ove je godine osvojio prvo mjesto na državnom natjecanju iz matematike u Primoštenu - riješio je test 100%. Prije toga osvojio je i 4. mjesto na državnom natjecanju. Bio je jednom županijski prvak iz matematike, dvaput je osvojio 2. mjesto. I na natjecanju „Klokan bez granica“ u drugom razredu riješio je test 100%.

Napomenimo kako će se danas u 16:00 sati u sportskoj Dvorani Gospodarske škole Varaždin održati podjela priznanja i nagrada najuspješnijim sudionicima Festivala.