Službeni internet portal Varaždinska županija

Osigurano dežurstvo stomatologa nedjeljom i blagdanima

OBJAVLJENO 07.02.2017.

Varaždinska županija osigurala je proračunska sredstva za zdravstvenu zaštitu svojih stanovnika iznad standarda utvrđenih obvezatnim zdravstvenim osiguranjem.

Radi osiguravanja dostupnosti i sveobuhvatnosti zdravstvene zaštite stanovništva na svom području, Varaždinska je županija ovim projektom preuzela financiranje rada stomatoloških timova nedjeljom, praznikom i državnim blagdanima, koje na godišnjoj razini iznosi gotovo 100 tisuća kuna. Iako tek nekoliko godina postoji Nacionalni program za dentalnu zdravstvenu zaštitu, Varaždinska županija je prepoznala potrebu i prije pa tako već unazad nekoliko godina stanovnici Varaždinske i susjednih županija imaju osiguranu dentalnu zaštitu izvan radnog vremena svojih stomatologa, na lokaciji Doma zdravlja u Zagrebačkoj ulici 94/A.

Ugovor o sufinanciranju stomatološkog dežurstva u 2017. godini danas su u prostorijama Doma zdravlja Varaždinske županije u Zagrebačkog ulici u Varaždinu potpisali ravnatelj Doma zdravlja Dražen Jagić i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, koji je istaknuo kako se radi o jedinoj dežurnoj dentalnoj ambulanti u ovom dijelu Hrvatske. – Ovdje znamo nedjeljom, praznikom ili blagdanom zateći pacijente iz susjednih županija jer im je ovo najbliža i jedina ambulanta kod akutnih stanja. Bez obzira na proračunske probleme, Varaždinska županija ne odustaje od iznad zakonskih standarda i dajemo bolju zdravstvenu zaštitu i sigurnost našim građanima i izvan redovnih radnih vremena, rekao je zamjenik Kišić ističući kako se radi o usluzi koja postoji već duži niz godina, no jedan dio javnosti s njom nije upoznat.

Dom zdravlja Varaždinske županije u kontinuitetu ulaže u dentalnu medicinu pa su tako prošle godine za dvije ordinacije nabavljene zubarske mašine, a trenutno je u postupku nabavke još jedna kako bi se osigurao bolji i kvalitetniji rad na zadovoljstvo pacijenata. Potpisivanju ugovora o sufinanciranju stomatološkog dežurstva nazočila je i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Ruža Jelovac.

Dežurna stomatološka ambulanta u Zagrebačkoj ulici 94/A u Varaždinu raditi će nedjeljom i praznikom od 8 do 17 sati.