Službeni internet portal Varaždinska županija

Opsežni radovi u Trnovcu Bartolovečkom

OBJAVLJENO 08.05.2017.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar i njegov zamjenik Alan Košić te direktor Varkoma Vlado Vlašiću, u pratnji načelnika Općine Trnovec Bartolovečki Zvonka Šameca, obišli su danas radove na priključenju Osnovne škole Trnovec na sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda terekonstrukciji Dravske ulice u Trnovcu.

Zadovoljstvo izvedenim radovima iskazao je župan Predrag Štromar.

- Priključujemo školu u Trnovcu na sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, a polako se i kućanstva priključuju pošto su završene prepumpne stanice – istaknuo je župan Štromar te dodao kako će i radovi na rekonstrukciji Dravske ulice u Trnovcu završiti za do kraja lipnja ove godine. To je ulica koja i vodi prema osnovnoj školi, tako da bi se ovime trebala povećati sigurnost djece na putu do škole. 

Naime, vrijednost radova u visini od 759 tisuća kuna financiraju Županijska uprava za ceste i Općina Trnovec Bartolovečki. Radi se o izgradnji nogostupa i rješavanju odvodnje oborinskih voda.

Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonka Šamec istaknuo je kako su radovi na kanalizacijskom sustavu započeli još 2002. godine.

-Veseli me da su radovi na kanalizacijskom sustavu pri kraju, a Varkom sada radi na priključenju kućanstava na kanalizaciju. Ovim se sigurno podiže kvaliteta života u Trnovcu – rekao je načelnik Šamec dodavši kako uz Dravsku ulicu još žele obnoviti i Branimirovu ulicu, koja je trenutno u najlošijem stanju.

Direktor Varkoma Vlado Vlašić napomenuo je kako je dosad u kanalizacijski sustav u Općini Trnovec Bartolovečki uloženo preko 60 milijuna kuna te kako su u tijeku završni radovi.

Obilasku radova prisustvovao je i ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački.