Službeni internet portal Varaždinska županija

Održana sjednica Savjeta mladih

OBJAVLJENO 06.02.2017.

U Maloj dvorani Županijske palače održana je deveta po redu sjednica Savjeta mladih Varaždinske županije. Predsjednik Savjeta Tomislav Kozulić prisutne članove izvijestio je o sastanku održanim sa županom Predragom Štromarom i predsjednicom Županijske Skupštine Dubravkom Biberdžić, a koji,  sukladno Zakonu o savjetima mladih, moraju održavati. Na sjednici je istaknuto kako je, između ostalog, bilo predloženo, a na temelju zaključaka s prethodne sjednice Savjeta, osnivanje fonda za mlade, poticanje osnivanja lokalnih savjeta za mlade, te poticanje uvođenja noćnog gradskog prijevoza.

Predsjednik Savjeta informirao je kako je Županijski program za mlade, izrađen za razdoblje do 2018. godine, usvojen na zadnjoj sjednici Županijske skupštine postao krovni dokument za provedbu politika prema mladima. Savjet je na sjednici također usvojio Program rada za 2017. godinu.

S obzirom da je na zadnjoj sjednici Savjeta zamjenica predsjednika jednoglasno razriješena dužnosti, članovi su jednoglasno izabrali novog zamjenika Hrvoja Kapeša.

Predsjednik Savjeta Tomislav Kozulić predao je ostavku, uz obrazloženje da zbog osobnih razloga ne može obnašati tu dužnost, o čemu su se članovi Savjeta jednoglasno očitovali te odlučili da će na sljedećoj sjednici izabrati novog predsjednika. Ostavkom na mjesto predsjednika Tomislav Kozulić ostaje član Savjeta, o čemu se i pismeno očitovao, te će dužnost člana Savjeta obnašati i dalje.