Službeni internet portal Varaždinska županija

Održana edukativno-preventivna akcija „Maturanti, doprinesimo Desetljeću sigurnosti cestovnog prometa“

OBJAVLJENO 05.05.2017.

Danas je u Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin povodom Dana maturanata održana edukativno-preventivna akcija pod nazivom „Maturanti, doprinesimo Desetljeću sigurnosti cestovnog prometa“ koja je namijenjena učenicima završnih razreda srednjih škola u Varaždinskoj županiji.

Akcija se provodi u okviru UN-ovog Desetljeća sigurnosti cestovnog prometa 2011.-2020. te Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011.-2020. godine. Organizator akcije je Strojarska i prometna škola, koja je ujedno i predstavnik Varaždinske županije, a suorganizatori akcije su PU varaždinska i Javna postrojba Grada Varaždina.

Prisutne je na početku pozdravio ravnatelj Strojarske i prometne škole Varaždin Milan Žunar zahvalivši se današnjim edukatorima koji su osmislili današnju edukaciju.
- Već četvrtu godinu zaredom škola organizira edukativno–preventivnu akciju koja je prvenstveno usmjerena maturantima čiji je cilj potaknuti maturante na ozbiljnost njihova ponašanja u prometu tijekom Dana maturanata te produbiti njihova shvaćanja o sigurnosti upravljanja motornih vozila - istaknuo je ravnatelj Žunar naglasivši kako sigurnošću upravlja čovjek, odlukama koje donosi, a kojih često puta u dovoljnoj mjeri nije niti svjestan.

Zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić koji je također nazočio akciji zaželio je maturantima uspješne i lijepe maturantske dane.
- Edukacija je vrlo dobro osmišljena i vrlo je poučna. Jedan od slogana akcije je „Zajedno možemo spasiti milijune života“, kao i jedan od slogana moje kampanje „Zajedno možemo“ i doista smatram da zajedno možemo pripaziti i na sebe i sve druge u prometu kako ne bi postali dio crne statistike. Ovim akcijama podižemo sigurnost i pojačavamo preventivu što je zaista hvale vrijedno – naglasio je zamjenik Kišić.

U nastavku edukacije voditelj odjela za sigurnost PU varaždinske Danijel Posavec u svom obraćanju upozorio je maturante na opasnosti koje im prijete ukoliko olako shvate prometne propise i sigurnosna pravila.
- PU varaždinska vodi itekako brigu o preventivnim aktivnostima kojima se može puno života spasiti. Percepcija policije kod mnogih ljudi je kroz kažnjavanje, međutim policiji zaista nije cilj kažnjavanje, već preventiva – rekao je voditelj PU varaždinske Danijel Posavec.

NAJČITANIJE NOVOSTI