Službeni internet portal Varaždinska županija

Održana 16. Olimpijada dječjih vrtića Varaždinske županije

OBJAVLJENO 26.05.2017.

U organizaciji Saveza sportova Varaždinske županije te suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Grada Varaždina i pod pokroviteljstvom Varaždinske županije, na stadionu Sloboda Varaždin  organizirana je  „16. Olimpijada dječjih vrtića Varaždinske županije“ kojom se željelo djeci u najranijoj dobi približiti olimpijske vrijednosti – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo.

Mališani iz 11 dječjih vrtića natjecali su se u atletskim disciplinama, štafeti i nogometu, a cilj Olimpijade bio je doprinijeti odgajanju djece putem sporta i poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta. Poput pravih olimpijaca, na početku su se svi vrtići prošetali stazom i pozdravili gledatelje, a kasnije se čak zapalila i olimpijska baklja.

Olimpijadu je otvorio župan Varaždinske županije Predrag Štromar izrazivši zadovoljstvo pokrenutom inicijativom.

- Izuzetno mi je drago što je inicijativa koja je krenula iz Varaždina prihvaćena od Hrvatskog olimpijskog odbora. Bio sam dio izvršnog odbora kada se o tome raspravljalo i zaključili smo da je to odlična ideja. Nismo vjerovali da će se proširiti, ali rezultati su ovdje. Sada su događanja po cijeloj županiji i Varaždinu i Ivancu, i Lepoglavi. Djeca se od svoje treće godine natječu na ovakvim manifestacijama i pokazuju svoj talent – istaknuo je župan Štromar, a predsjednik Saveza sportova Varaždinske županije Krešimir Čop pozdravio je male natjecatelje s olimpijskim geslom „važno je sudjelovati“.

Pobjednici natjecanja bili su mališani iz Dječjeg vrtića  „Bajka“ Varaždin, a uz stadion ispunjen roditeljima, bakama, djedovima, te slučajnim prolaznicima Olimpijadi je prisustvovao i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.