Službeni internet portal Varaždinska županija

Na 16. sajmu „Proizvodi hrvatskog sela“ 13 izlagača iz Varaždinske županije

OBJAVLJENO 08.04.2017.

U prostorima Boćarskog doma u Zagrebu od 7. do 9. travnja ove godine održava se 16. sajamska priredba „Proizvodi hrvatskog sela“, a svoje proizvode izložila su i obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz Varaždinske županije. Riječ je o specijaliziranoj sajamskoj priredbi na kojoj se izlažu, promoviraju i prodaju proizvodi hrvatskog sela. Na sajmu se održava  čitav niz zanimljivih događaja: pripremanje hrane i pića, kušanja, ocjenjivanja, radionice, stručne rasprave, te zabavni i kulturni sadržaji te prodajne izložbe hrane, pića i suvenira.

Varaždinska županija se aktivno uključila u pomoć proizvođačima sa svog područja, pa je tako s osamnaest tisuća kuna potpomogla izlaganje za 13 izlagača proizvođača bučinog ulja, meda, vina, ljekovitog bilja, suhomesnatih i ostalih proizvoda s područja cijele županije.

Sajam su obišli zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša dr. sc. Dragutin Vincek, a izlagači iz Varaždinske županije su: Agroaltera, OPG Andreja Petrović, OPG Dario Pocedulić, pčelarski obrt-Domed, Elton d.o.o., Tkalačka radionica Iva Pešut, OPG Jerešić, OPG Darko Matučec, Braniteljska zadruga Rogoz, PZ Mali Bukovec, Agroturizam Požgaj, OPG Ronald Bakal, PZ Ludbreški kraj.

Zamjenik župana Alan Košić prilikom obilaska izlagača istaknuo je važnost nastupa na ovakvim sajmovima.

- Kako je promocija i komercijalizacija tradicionalnih proizvoda slabo razvijena, izuzetno je značajno dati poticaj organiziranju nastupa seljačkih gospodarstva na manifestacijama gdje će prezentirati svoje proizvode, kao i način proizvodnje - istaknuo je zamjenik župana Košić te pojasnio kako je cilj ovakvih manifestacija podizanje razine dohodovnosti i konkurentnosti tradicionalnih poljoprivrednih proizvoda i kulturnih vrijednosti.

Podsjetimo, temeljni ciljevi ove sajamske priredbe su promocija i prodaja proizvoda hrvatskog sela te opskrba potrošača s proizvodima do kojih teže dolaze. Ove godine odazvalo se oko 300 izlagača iz svih krajeva Hrvatske, a očekuje se oko dvadesetak tisuća posjetitelja, ukupno u tri dana trajanja Sajma.

Ulaz za posjetitelje Sajma je besplatan, a radno vrijeme je svaki dan od 9:00 do 20:00 sati.