Službeni internet portal Varaždinska županija

Kajkavci u Lisinskom

OBJAVLJENO 20.03.2017.

Prošle nedjelje  u KD  Lisinskom po prvi puta se u Zagrebu, na inicijativu i poziv Radija Kaj predstavilo  pet kajkavskih županija: Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Međimurska, Varaždinska i Zagrebačka, te domaćin Grad Zagreb.

Na jednome mjestu, Kajkavci su ovoga puta,  kroz razna kulturno-zabavna, promotivna i edukativna događanja, u svim prostorima koncertne dvorane Zagrepčanima i svim posjetiteljima predstavili svoje turističko-gospodarske i kulturne posebnosti. 

Uz izlagače sa domaćim proizvodima (turističke zajednice, OPG-i, seoska domaćinstva, restorani, vinari, pčelari, lovci) bila je organizirana i modna revija te brojni drugi sadržaji, kulinarska natjecanja, a sve je završilo velikim večernjim koncertom na kojem su nastupila eminentna glazbena imena.

Varaždinsku županiju predstavljale su pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije mr.sc.Jelena Zrinski Berger te direktorica Turističkog ureda Elizabeta Dolenec.

Pročelnica Zrinski Berger je izrazila zadovoljstvo sudjelovanjem Varaždinske županije u ovome projektu te je naglasila važnost očuvanja tradicije, te stalnog prezentiranja domaćih proizvoda i OPG-ova.

- Lijepo je danas bilo u Lisinskome, a posebno smo ponosni na naše OPG-ove, naše restorane i ugostitelje koji svojom bogatom gastronomskom ponudom imaju puno toga za pokazati-rekla je mr.sc.Jelena Zrinski Berger.

NAJČITANIJE NOVOSTI