Službeni internet portal Varaždinska županija

Dan Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, koji obilježava 27 godina rada

OBJAVLJENO 20.12.2017.

Dan Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, visokoškolske ustanove koja obilježava 27. godišnjicu rada, obilježena je danas, 20. prosinca, svečanom sjednicom na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja najuspješnijim studentima i nastavnicima, kao i najistaknutijim pojedincima i tvrtkama. Ujedno je otkrivena spomen-ploča u čast prof. dr. sc. Ivanu Gotiću, bivšem dekanu Geotehničkog fakulteta. 

Čestitke aktualnom dekanu prof. dr. sc. Ranku Biondiću su uputili brojni uzvanici, među kojima su bili župan Varaždinske županije Radimir Čačić, gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, kao i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras.

- Karakteristika ovog fakulteta je, nažalost, bila da se u jednom trenutku izgubio njegov prostor. Međutim, prije desetak godina je prepoznata niša, a to je studij inženjerstva okoliša, za koju osobno mislim da može biti izvanredna – istaknuo je župan Čačić.

Varaždin je, uz Zagreb, jedini grad koji ima dva javna sveučilišta, istaknuo je pak prof. dr. sc. Boras. - Varaždin je relativno malen, ali je već sa 6.000 do 9.000 studenata najveći sveučilišni grad. Otvaranjem novog studentskog doma dobili ste i smještajne kapacitete, a moram iskreno reći da je ovdje ljepše živjeti nego u Zagrebu. Politika Sveučilišta u Zagrebu je pomoći svima, a moram i jasno reći da podržavamo i Sveučilište Sjever, jer je ušlo u dobru nišu te ovoj regiji treba takvo sveučilište – istaknuo je prof. Boras.

Napomenuo je i da se pokazalo da Sveučilište u Zagrebu, najveća znanstvena ustanova u Hrvatskoj, jedino ima apsorpcijsku moć povući sredstva iz EU fondova, a taj novac su potrošili upravo u Varaždinu, na gradnju studentskoga doma.

NAJČITANIJE NOVOSTI