Službeni internet portal Varaždinska županija

7. Memorijalni rukometni turnir „Krešimir Petanjek“ okupio veliki broj mladih rukometaša

OBJAVLJENO 28.12.2017.

U sportskoj dvorani Arena na Dravi održava se 7. Memorijalni rukometni turnir za dječake „Krešimir Petanjek“ u znak sjećanja na jednog od najvećih rukometnih zanesenjaka u gradu Varaždinu, ali i šire.

Turnir se igra u dvije kategorije dječaka rođenih 2004. i mlađih te dječaka rođenih 2006. i mlađih. Na turniru u svakoj kategoriji nastupa po 16 ekipa s više od 600 rukometaša.

Organizator turnira je Udruga rukometnih veterana Varaždin, uz pokroviteljstvo Grada Varaždina i supokroviteljstvo Varaždinske županije. U dva dana natjecanja odigrati će se ukupno 64 utakmice, a danas je mlade rukometaše pozdravio i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak.

- Drago mi je da mogu u ime Županije pozdraviti mlade nade rukometa, buduće reprezentativce koji su već u svojim najranijim godinama spoznali snagu i važnost sporta. Koristim priliku da ovdje u kolijevci rukometa na ovim prostorima, u našem Varaždinu posebno pozdravim mlade rukometaše koji su došli iz Slovenije, Austrije i Bosne i hercegovine. Čuvajući uspomenu na pokojnog Krešimira Petanjeka, velikog rukometnog znalca i entuzijasta Udruga rukometnih veterana Varaždin promiče rukomet i ja ima na tome čestitam- rekao je zamjenik župana Paljak te naglasio kako je lijepo vidjeti ovoliku mladost na jednome mjestu.

Pozdravne riječi uputio je i predsjednik Organizacijskog odbora Boris Santo.

  • Podsjetimo se, Krešimir Petanjek rođen je 22. 01. 1932. u Čakovcu.
  • Igrao je u RK »Slobodi« od 1948. do 1955., zatim u RK »Tekstilcu« gdje je bio i prvi trener te jedan od osnivača od 1955. do 1959. te u RK »Varteksu« od 1960. do 1962.
  • Godine 1953. u Mariboru je položio ispit za rukometnog trenera i 1955. u Varaždinu za rukometnog suca.
  • Trenirao je ekipe RK »Slobodu«, RK »Tekstilac«, RK »Varteks« i ŽRK »Koku«.
  • Sudio je utakmice prvih saveznih rukometnih liga više od 15 godina.
  • Kod svih velikih rukometnih športskih priredbi u Varaždinu (SVEP 1973., Balkanijada 1979. organizacije »Trofeja Jugoslavije te četverobo-ja zemalja i drugih), obavljao je funkcije predsjednika, dopredsjednika ili tajnika.
  • Jedan je od osnivača »YASSA« Turnira rukometnih prvakinja.
  • U dvije ankete Rukometnog saveza Hrvatske (1978. i 1979.) izabran je za najangažiranjijeg rukometnog radnika u Hrvatskoj.
  • Posebno je zaslužan za razvoj rukometnog i masovnog športa.

NAJČITANIJE NOVOSTI