Službeni internet portal Varaždinska županija

7. Izložba bučinog ulja Sjeverozapadne Hrvatske

OBJAVLJENO 09.05.2017.

Poštovani,
pozivamo sve zainteresirane proizvođače bučinog ulja s područja Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Zagrebačke županije da se prijave na „7. Izložbu bučinog ulja Sjeverozapadne Hrvatske“ koja će se održati u subotu, 14. listopada 2017. godine u  Ivanić-Gradu. Prikupljanje uzoraka za ocjenjivanje bučinog ulja za proizvođače s područja Varaždinske županije održat će se u, SRIJEDU, 24. SVIBNJA 2017. GODINE U PERIODU OD 8:00 DO 10:00 SATI U PROSTORIJAMA UPRAVNOG ODJELA ZA  POLJOPRIVREDU I ZAŠTITU OKOLIŠA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE FRANJEVAČKI TRG 7, 42 000 VARAŽDIN.

Dostavlja se 1 x 0,25 l i 1 x 0,50 l ulja u tamnim, staklenim i neobilježenim bocama za ocjenjivanje bučinog ulja, te 1 boca ulja s etiketom proizvođača ulja u svrhu izlaganja i degustacije na navedenoj Izložbi.

Molimo zainteresirane proizvođače da ispunjene prijavne obrasce (u prilogu) i dostave ih najkasnije do petka 19. svibnja 2017. godine na adresu: Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb ili na e-mail: g.matasin@zagrebacka-zupanija.hr

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, Zagrebačke županije na broj telefona: 01/6009-416.

Spomenimo, prije 7 godina započelo je održavanje manifestacije koja sadrži ocjenjivanje ulja, tematsko predavanje te prezentaciju i prodaju bučinog ulja i proizvoda s bučinim uljem. Bučino ulje danas je prepoznatljiva sastavnica tradicionalne kuhinje Sjeverozapadne Hrvatske, a svestrana primjena i sam način njegove uporabe dio su bogatog srednjoeuropskog gastronomskog naslijeđa.

Posljednjih desetljeća bučino ulje dobiva potvrdu povoljnih učinaka na zdravlje i vitalnost ljudskog organizma i zasluženo mjesto na stolovima ljubitelja dobre hrane, a s porastom potražnje za ovom vrijednom namirnicom sve više poljoprivrednika u njoj vidi šansu i za svoj gospodarski razvoj.

Izložba bučinog ulja poprimila je tradicionalni karakter te sa svojim kontinuiranim održavanjem postaje regionalno prepoznatljiva te doprinosi razvoju poljoprivredne proizvodnje, poboljšanju kvalitete proizvodnje bučinog ulja i povećanju konzumacije ovog gastronomskog dragulja.

NAJČITANIJE NOVOSTI